.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 07:32

Σύμπραξη Honda και LG Solution για από κοινού παραγωγή μπαταριών

Η Honda και η LG Energy Solution ανακοίνωσαν τα πλάνα τους για την κατασκευή ενός εργοστασίου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Οχάιο, αποκλειστικά αφιερωμένο στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα Honda και Acura.

Όντας σε τροχιά εξηλεκτρισμού, η Honda θα δαπανήσει επιπλέον 700 εκατομμύρια δολάρια για να εξοπλίσει τρία από τα υπάρχοντα εργοστάσιά της στο Οχάιο για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων. Μαζί, ο συνδυασμός του νέου εργοστασίου μπαταριών και η επέκταση των υφιστάμενων εργοστασίων για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στο Οχάιο αναμένεται να δημιουργήσουν 2.527 νέες θέσεις εργασίας στην πολιτεία Buckeye.

Εντωμεταξύ, ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία της ιστορίας της Honda στο Οχάιο, είναι πως ξεκίνησε με μοτοσυκλέτες, με ότι σκέψεις μπορεί να μας βάλει αυτό. Βέβαια, σε μια πιο ρηχή θεώρηση των πραγμάτων, το κράτος πρόσφερε και κάπου 156 εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά κίνητρα στη Honda για να κάνει αυτού του είδους τις επενδύσεις εκεί.

Αν και το εργοστάσιο μοτοσυκλετών δεν υπάρχει πλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πολύ ενεργές εγκαταστάσεις αυτοκινήτων στα Marysville, East Liberty και Anna. Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, και οι τρεις αυτές εγκαταστάσεις θα λάβουν νέα εργαλεία για να καταστεί δυνατή η κατασκευή EV και εξαρτημάτων. Η κατασκευή του νέου εργοστασίου μπαταριών Honda και LG έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της American Honda Motor Company, Bob Nelson είπε στο Columbus Dispatch ότι η τοποθεσία της εγκατάστασης, στο Mid-West Mega Commerce Center κοντά στο Jeffersonville, επιλέχθηκε για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών ήταν η εγγύτητα με τα υπάρχοντα εργοστάσια της Honda στην πολιτεία, η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού στην περιοχή και η πρόσβαση σε πόρους.

Η ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν ήταν τυχαία, καθώς σηματοδότησε την 45η επέτειο από την ημέρα που η Honda ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις της στο Maryville. Κατά κάποιο τρόπο, ταιριάζει, γιατί αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή για τη Honda, η οποία σχεδιάζει να κάνει το Οχάιο τον κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων της στη Βόρεια Αμερική. Η παραγωγή μπαταριών στις νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2025.

Ο γρίφος που ξεδιπλώνεται κατ’ επέκταση των παραπάνω, είναι το τι σημαίνει αυτό για τα σχέδια της ηλεκτρικής γκάμας μοτοσυκλετών της Honda. Δεδομένου ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ περιλαμβάνει μια διάταξη σύμφωνα με την οποία, για να λαμβάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα ομοσπονδιακές πιστώσεις φόρου, οι μπαταρίες τους πρέπει να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, είναι πιθανό ότι η Honda θα μπορούσε να παράγει μερικές από τις μπαταρίες ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της σε αυτήν την εγκατάσταση, με τις μπαταρίες αυτοκινήτων και φορτηγών να έχουν προτεραιότητα.

Το αν θα παραχθούν τελικά εκεί μπαταρίες που θα ακολουθούν τα πρότυπα που ορίζει η κοινοπραξία Swappable Batteries Motorcycle που συνίδρυσε η Honda είναι ακόμα ερώτημα που θα απαντηθεί με το χρόνο. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 07:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon