.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 20:11

Savic Motorcycles - Η εξέλιξη συνεχίζεται με την προσθήκη ABS

Η Savic Motorcycles έχει επιτύχει δύο σημαντικά κατασκευαστικά ορόσημα στον δρόμο προς την εμπορική παραγωγή, με την επιτυχή προσθήκη του ABS σε συνεργασία με την Bosch Australia και τις πρώτες δοκιμές δρόμου παντός καιρού.

Στην Αυστραλία, είναι νομική απαίτηση για όλα τα οδικά οχήματα να είναι εξοπλισμένα με μονάδες ABS και η Savic επέλεξε να συνεργαστεί με την Bosch Australia για να αναπτύξει το ABS για τις μοτοσυκλέτες της σειράς C, οι οποίες πρόκειται να φτάσουν στους δρόμους της Αυστραλίας αργότερα αυτή την χρονιά.

«Η Bosch θα παράσχει για εμάς μια ειδική μονάδα ABS για μοτοσυκλέτα, η οποία θα χρησιμοποιείται σε κάθε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα 11+ kW που θα παράγει η Savic Motorcycles, ξεκινώντας από τη σειρά C», δήλωσε ο Dennis Savic, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Savic Motorcycles.

Η ανάπτυξη του προγράμματος ABS περιελάμβανε την παράδοση ενός πρωτοτύπου της σειράς C του 2022 στη Bosch, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με τη μονάδα ABS, μια εκτεταμένη γκάμα αισθητήρων και υπολογιστικό υλικό και εξαρτήματα για την ασφαλή δοκιμή του συστήματος πέδησης

savic2.jpg

Η ρύθμιση του ABS διεξήχθη μέσα σε αρκετούς μήνες περιλαμβάνοντας αμέτρητους ελιγμούς πέδησης σε ένα ευρύ φάσμα επιφανειών και ταχυτήτων. Μέσω μιας επαναληπτικής διαδικασίας δοκιμών, η βαθμονόμηση του ABS βελτιώνεται για να παρέχει τη βέλτιστη ισορροπία στιβαρότητας, σταθερότητας, απόδοσης και άνεσης, διασφαλίζοντας ένα άψογο και αξιόπιστο σύστημα πέδησης ABS.

savic3.jpg

Ο Joseph Cavallaro, Διευθυντής Μηχανικών Ελέγχων Πλαισίων της Bosch Αυστραλίας σχολίασε σχετικά: «Η ομάδα μας απόλαυσε την πρόκληση της ενσωμάτωσης του συστήματος ABS με την τεχνολογία EV στο πρωτότυπο της σειράς C της Savic.», με τον τεχνικό συναρμολόγησης της Savic Motorcycles, Adam Wilson, ο οποίος έκανε τις πρώτες δοκιμές τον Οκτώβριο του 2021, να περιγράφει την απόδοση του νέου πρωτοτύπου του 2022 στην τελευταία και πιο ευρεία σειρά δοκιμών του ως «άψογη».

savic4.jpg

«Η Μελβούρνη πρόσφερε διαφορετικούς καιρούς για την πρώτη μας σειρά ολοκληρωμένων δοκιμών δρόμου, που περιελάμβαναν από μετακινήσεις σε ξηρό καιρό με βαριά κίνηση σε βόλτες με βρεγμένο οδόστρωμα με λίγη ομίχλη και χιονόνερο στους κυκλικούς δρόμους του Black Spur . Μέσα σε λίγα χιλιόμετρα, είχαμε στεγνές ευθείες υψηλής ταχύτητας και σφιχτές στροφές από μια νεροποντή, και η μοτοσυκλέτα δεν το «πρόσεξε» καν. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, λίγη αντοχή, λίγη οδήγηση σε βρεγμένο καιρό και η μοτοσυκλέτα ήταν άψογη και δεν έκανε ούτε ένα παράπονο. Μας είχε απομείνει ακόμη και φόρτιση στο τέλος μιας πολύ γεμάτης ημέρας – κάτι που μας δίνει μεγάλη σιγουριά ότι η Σειρά C θα φροντίσει ακόμα και τους πιο αφοσιωμένους και ενθουσιώδεις αναβάτες», συμπλήρωσε ο Wilson.

Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε πως η Savic Motorcycles είναι μια βραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρικών μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης και προσαρμοσμένων λύσεων ηλεκτρονικής μετακίνησης με έδρα τη Μελβούρνη. Ξεκινώντας όπως είχαμε δει και εδώ το 2018, η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση από την Αυστραλιανή και τη Βικτωριανή Κυβέρνηση, με τη ναυαρχίδα της μοτοσυκλέτας της σειράς C να έχει κερδίσει δύο Βραβεία Σχεδιασμού και το διάσημο Βραβείο Σχεδιασμού της Χρονιάς της Victorian Premier. Με τη σειρά C σε επικείμενη εμπορική παραγωγή, η εταιρεία επεκτείνει την τεχνολογία της πλατφόρμας EV για τοπικές και παγκόσμιες αγορές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 20:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon