.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 10:51

Savic Motorcycles C-Series – Ηλεκτρικό Café Racer

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Αυστραλίας

Ο 26χρονος Dennis Savic μπορεί να γράψει ιστορία σε μερικές μέρες, καθώς στην έκθεση 2018 Moto Expo στη Μελβούρνη θα κάνει τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της πρώτης του ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Το ιστορικό της υπόθεσης είναι πως αυτή πιθανότατα αποτελεί την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Αυστραλία, γεγονός που αναμφίβολα σημαντικό για τους συμπατριώτες του.

Η εταιρεία του, Savic Motorcycles, θα κατασκευάζει τη νέα μοτοσυκλέτα σε Αυστραλία και Ταϊβάν, με την τελική συναρμολόγηση να γίνεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Μελβούρνη. Το πρώτο της μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 23 Νοεμβρίου και είναι αυτό που θα εγκαινιάσει τη σειρά C-Series με ένα σχέδιο βαθιά επηρεασμένο από τη σχολή των Café Racer.

Savic C Series 1

Έχοντας επενδύσει πάνω από 650 ώρες για τον σχεδιασμό και εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, ο Dennis Savic εξηγεί το σκεπτικό και το πλάνο του:

«Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό σχέδιο με πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς και εξελίξαμε το δικό μας σύνολο κινητήρα και μετάδοσης. Τα πρώτα 5-10 πρωτότυπα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στους ερχόμενους μήνες και διαθέτουν ένα κιτ υγρόψυκτου κινητήρα και αποθήκευσης ενέργειας [σ.σ.: μπαταρία] που ενσωματώνεται στο πλαίσιο ως ενεργό μέρος του.

«Αναλόγως με το μοντέλο και τις μπαταρίες που θα διαλέξει ο πελάτης, μια φόρτιση μπορεί να δώσει ως και 11kWh με κόστος το ένα πέμπτο απ’ όσο θα πλήρωνε κανείς για να κάνει 250 χιλιόμετρα με μια βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα. Η ισχύς και η ροπή θα είναι ακαριαία στη μοτοσυκλέτα μας, με επιτάχυνση από 0 ως 100 km/h σε 4 δευτερόλεπτα.

«Αρχικά εστιάζουμε σε πωλήσεις στην Αυστραλία, μετά θα το πάμε στις διεθνείς αγορές. Στόχος μας είναι να κλείσουμε τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης ως τον Φεβρουάριο 2019, κατασκευάζοντας 10 C-FE (Founder Edition) μοντέλα για τους πρώτους 10 πελάτες μας. Μετά θέλουμε να συλλέξουμε από 50 ως 100 παραγγελίες για το 2020.»

Savic C Series 3

Η εταιρεία σκοπεύει να βάλει σε παραγωγή το 2020 τρεις διαφορετικές εκδόσεις: ισχυρότερη θα είναι η Alpha (60 kW / 80.5 hp), μετά η Delta (40 kW / 53.6 hp) και τέλος η Omega (20 kW / 26.8 hp) και αρχικές τιμές που εκτιμώνται ως €12,700, €9,500 και € 7,600 αντιστοίχως (τιμές υπολογισμένες με ισοτιμία 20/11).

Το κάθε μοντέλο θα μπορεί να παραγγελθεί με διάφορα πακέτα μπαταριών, με το μεγαλύτερο όλων να αφορά το Alpha για αυτονομία που φτάνει ως τα 250 χιλιόμετρα. Η μικρότερη επιλογή, για το Omega, θα προσφέρει αυτονομία ως 50 km.

Παράλληλα, οι δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος τη μοτοσυκλέτα στα γούστα του θα συμπεριλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα χρώματα, καθώς φρένα, αναρτήσεις, τροχοί, λάστιχα και after market αναβαθμίσεις θα αποτελούν μέρος των επιλογών εργοστασιακού customizing.

Savic C Series 5

Πηγή: Savic Motorcycles

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 10:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon