.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 19:41

Συμφωνία με αινίγματα για KTM και MV Agusta

Κατόπιν των σχετικών υπογραφών, η MV Agusta βρίσκει τα πατήματα της στη Β. Αμερική μέσω της πορτοκαλί αυστριακής εταιρείας.

Αν έπασχε σε κάτι θεμελιώδες η MV Agusta, αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό η υποστήριξη των μοτοσυκλετών της ανά τον κόσμο. Το πρόβλημα δε είναι ακόμα μεγαλύτερο εκτός Ευρώπης, οπότε τα σημερινά νέα έρχονται να φέρουν ιταλικά χαμόγελα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Βάσει της συμφωνίας των δυο εταιρειών, ο όμιλος Pierer Mobility, ή αν προτιμάτε το δίκτυο της ΚΤΜ στη Β. Αμερική, αναλαμβάνει πλέον τη διανομή των μοτοσυκλετών της MV Agusta σε περιοχές όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς και το Μεξικό. Ακόμα, η «πολυετής» συμφωνία, δεν προβλέπει μόνο την πώληση και προώθηση των MV, αλλά και την υλικοτεχνική τους κάλυψη. Τα παραπάνω μπορούν να συμβάλλουν στην εδραίωση της πολύπαθης ιταλικής φίρμας στην Αμερικάνικη αγορά, εγείροντας ερωτήματα για το τι επεκτάσεις θα μπορούσε να έχει η εν λόγω σύμπραξη.

«Από τη μία πλευρά, η δύναμη της μάρκας και η αποκλειστικότητα των μοτοσυκλετών της, σύμβολο της σχεδιαστικής και μηχανικής αριστείας της Ιταλίας και από την άλλη η εκτεταμένη και σταθερή εμπορική οργάνωση της KTM AG, θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη της MV Agusta στη Βόρεια Αμερική», αναφέρει εν μέρει η επίσημη ανακοίνωση της MV Agusta.

Με τον Timur Sardarov, διευθύνοντα σύμβουλο της MV Agusta Motor S.p.A. να συμπληρώνει: «Είμαι ενθουσιασμένος από αυτή τη συμφωνία μεταξύ δύο ιστορικών ευρωπαίων κατασκευαστών μοτοσυκλετών. Είμαι βέβαιος ότι η εκτεταμένη και επαγγελματική οργάνωση πωλήσεων της KTM σε συνδυασμό με την ισχυρή απήχηση της επωνυμίας μας στην περιοχή θα αποφέρει μεγάλα οφέλη και στις δύο εταιρείες. Χάρη στη συνεργασία μας θα δημιουργήσουμε συνέργειες που θα μας επιτρέψουν να επιταχύνουμε τη στρατηγική ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική».

Το βασικό ερώτημα είναι το αν υπάρχουν προοπτικές πίσω από τα συμβόλαια, ώστε το μεγάλο ψάρι να φάει το μικρό, ή αν απλά έχουμε να κάνουμε με ένα αγοραστικό «πείραμα» με παράλληλους εταιρικούς βίους που αν πετύχει, ίσως το δούμε σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon