.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 19:00

Έλεγχος ασφαλιστηρίου - Μόνο με την πινακίδα

Για τις -δυσάρεστες και μη- περιπτώσεις που χρειάζεται να μάθουμε αν κάποιο όχημα είναι ασφαλισμένο ή όχι, τα πράγματα είναι πλέον απλούστερα.

Πιο αναλυτικά, την πρόσβαση στον έλεγχο των πινακίδων άλλων οχημάτων όσον αφορά το αν είναι ασφαλισμένα ή όχι έχουν πλέον οι οδηγοί μέσα από την εφαρμογή MyAuto, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μπαίνοντας στο σχετικό site του gov.gr, o κάθε πολίτης καθώς και οι αρμόδιες αρχές μπορούν να διασταυρώσουν αν το όχημα είναι ασφαλισμένο χωρίς κωδικούς taxisnet, βάζοντας μόνο τα στοιχεία της πινακίδας.

Το σύστημα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών καθώς δεν εμφανίζει ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη αλλά μόνο τη μάρκα του οχήματος, το χρώμα, αν είναι ασφαλισμένο (χωρίς να αναφέρεται σε ποια ασφαλιστική εταιρεία) και την πινακίδα. Πρόκειται για ένα θετικό βήμα καθώς δίνει άμεσα τη δυνατότητα στον οδηγό ενός οχήματος που θα εμπλακεί σε ατύχημα να ελέγξει κατά πόσο το άλλο όχημα έχει την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη για αστική ευθύνη.

Ωστόσο, με περίπου 550.000-600.000 ανασφάλιστα οχήματα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται σε ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς τίθεται για άλλη μία φορά το ζήτημα κατά πόσο θα έπρεπε το σύστημα αυτόματα να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και όχι με την κατά καιρούς σάρωση της βάσης δεδομένων που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon