.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 14:54

Triumph Scrambler 1200XE Bond Edition – Σε δημοπρασία η μοτοσυκλέτα των γυρισμάτων

Η μία και μοναδική Scrambler που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της 25ης ταινίας του κινηματογραφικού κατασκόπου James Bond μπορεί να γίνει δική σου.

Η συμμετοχή δύο μοτοσυκλετών Triumph στην πιο πρόσφατη κινηματογραφική περιπέτεια του πράκτορα James Bond, No Time To Die, οδήγησε σε δύο ανάλογες συλλεκτικές ρέπλικες. Τα Tiger 900 και Scrambler 1200 προσφέρθηκαν από την Triumph σε δύο σπάνιες εκδόσεις Bond Edition σε πολύ περιορισμένη παραγωγή, σε μαύρο χρώμα – ως εμφανίζονται στην ταινία – και με γραφικά και άλλα στοιχεία, όπως η οθόνη των οργάνων, που αποκαλύπτουν τη στενή σχέση με τον πράκτορα 007.

Ωστόσο υπάρχει μια και μοναδική μοτοσυκλέτα που βγαίνει τώρα σε δημοπρασία και πιθανότατα θα κάνει κάθε άλλο ιδιοκτήτη μια Triumph Bond Edition να σκάσει από τη ζήλια.

Ο λόγος για τη Scrambler 1200 ΧΕ που δημοπρατεί ο οίκος Christies και η οποία είναι η μοναδική που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας και συγκεκριμένα στη σκηνή καταδίωξης που γυρίστηκε στην ιταλική πόλη Matera.

Η μοτοσυκλέτα είναι στημένη για τις ανάγκες των γυρισμάτων και μια από τις βασικές της διαφορές είναι η κατάργηση του τελικού της εξάτμισης, ενώ απουσιάζει και αρκετός εξοπλισμός δρόμου (λ.χ. καθρέπτες, φλας κ.ο.κ.).

Όπως ενημερώνει ο οίκος που τη δημοπρατεί, αυτή η μοτοσυκλέτα δεν έχει έγκριση για χρήση στον δρόμο και δε συνοδεύεται από καμιά εγγύηση καλής λειτουργίας, δεν εγγυάται καν για την ακρίβεια των χιλιομέτρων που αναγράφονται στους χιλιομετρητές της. Η μοτοσυκλέτα δημοπρατείται ως ένα πολύ διάσημο και απολύτως μοναδικό κινηματογραφικό αντικείμενο (prop).

Ο δε πωλητής της συγκεκριμένης Scrambler 1200 έχει υποσχεθεί να διαθέσει το σύνολο των χρημάτων που θα προκύψουν από τη δημοπρασία προς ενίσχυση της κλινικής Severn Hospice στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού που κανονικά θα λάμβανε ο οίκος Christie’s.

Η αρχική εκτίμηση βλέπει μια τιμή πώλησης μεταξύ 20,000 και 30,000 λιρών Αγγλίας, δηλαδή από €23,000 ως €35,000 (ισοτιμία 6/9/2022).

Η προθεσμία για εγγραφή στη δημοπρασία είναι ως τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αρχίσουν να κατατίθενται οι προσφορές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να κάνετε την κίνησή σας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon