.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 13:19

Yamaha TMAX 560 Ortolani Customs

Γαλλικό custom με έμφαση στην εμφάνιση, τη δύναμη και δύο μεγάλους τροχούς.

Η γαλλική Ortolani Customs ασχολήθηκε με την παράλλαξη του δημοφιλέστατου σπορ σκούτερ της Yamaha, TMAX 560, καταλήγοντας σε ένα custom σχέδιο που θα κάνει πολλούς να ονειρεύονται.

Δουλεύοντας κατά παραγγελία της γαλλικής Yamaha Castellan, ο ιθύνων νους του γαλλικού συνεργείου, Olivier Ortolani, έγδυσε το TMAX και σχεδίασε από την αρχή ένα εντυπωσιακό αλουμινένιο body kit.

yamaha tmax ortolani custom 3

Το δυσκολότερο σημείο αυτής της δουλειάς ήταν η τοποθέτηση των εξαρτημάτων που κρύβονται πίσω και κάτω από τα πλαστικά κουστούμια του αρχικού μοντέλου, καθώς έπρεπε να χωρέσουν σε ένα πακέτο με σαφώς λεπτότερη σιλουέτα.

Στη συνέχεια προέβη σε επεμβάσεις στο πλαίσιο του σκούτερ, με ένα νέο υποπλαίσιο που φιλοξενεί το δοχείο καυσίμου στο κέντρο του κορμιού του ΤΜΑΧ και πάνω από τον κινητήρα.

yamaha tmax ortolani custom 2

Η επιδραστικότερη αλλαγή στο custom της Ortοlani αφορά στους τροχούς, οι οποίοι μετρούν διάμετρο 17 ιντσών και προέρχονται από τη superbike της Aprilia, RSV4. Για να χωρέσουν στο ΤΜΑΧ, που από το εργοστάσιο φορά ζάντες 15 ιντσών, ο Γάλλος μηχανικός έπρεπε να μακρύνει λίγο το ψαλίδι.

Στη συνέχεια προστέθηκαν κυματιστές δισκόπλακες της Braking μπρος και πίσω, ενώ το φιλτροκούτι καταργήθηκε τελείως, αφήνοντας ένα φίλτρο αέρα της BMC να προεξέχει στο πίσω μέρος του σκούτερ, ακριβώς μπροστά από τον πίσω τροχό.

yamaha tmax ortolani custom 10

Η τελική μετάδοση δεν έχει πλέον τον ιμάντα της Yamaha, καθώς ο Ortolani αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αλυσίδα και γρανάζια για τη δουλειά αυτή.

Στα όργανα η Dev’Moto σχεδίασε και κατασκεύασε μια μοναδική custom TFT οθόνη για το συγκεκριμένο δημιούργημα, ενώ η NMV Design έφτιαξε μια δερμάτινη σέλα που αφήνει σε κοινή θέα την τάπα του ρεζερβουάρ βενζίνης.

yamaha tmax ortolani custom 9

Δεν μένουμε μόνο στην εμφάνιση όμως, καθώς ο Γάλλος έριξε προσοχή και στην απόδοση, εφαρμόζοντας ένα κιτ της Malossi και μια ανοξείδωτη εξάτμιση της HP Corse, για ένα τελικό αποτέλεσμα που ξεπερνά τους 50 ίππους κατά τον δημιουργό του.

Το τελικό αποτέλεσμα βάφτηκε στο ίδιο πράσινο χρώμα της Porsche GT3RS με κίτρινες αποχρώσεις που εμπνέονται από τα αυτοκίνητα της Lotus.

Ortolani Customs Facebook / Instagram

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 13:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon