.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 15:13

Σταματά η Suzuki τις μοτοσυκλέτες; Ο διευθυντής της Suzuki GB ρωτήθηκε σχετικά

Σε συνέντευξή του ο διευθυντής μοτοσυκλετών της αγγλικής Suzuki εξηγεί τι να περιμένουμε από την Ιαπωνική εταιρεία.

Η πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης της Suzuki από τα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP και Endurance προκάλεσε σοκ σε όλον τον κόσμο της Μοτοσυκλέτας, ειδικά από τη στιγμή που αμφότερες αποχωρήσεις έγιναν ξαφνικά, απροειδοποίητα και κόντρα στη λογική δύο ομάδων που πρωταγωνιστούν και είχαν κατακτήσει τίτλους πολύ πρόσφατα.

Προσθέτοντας σε αυτά και τη σταδιακή εξαφάνιση της Suzuki από το WorldSBK, δε χρειάστηκε πολύς καιρός για να αρχίσουν να κυκλοφορούν υπογείως φήμες για αποχώρηση εν συνόλω από τη μοτοσυκλέτα.

Η αγγλική MCN φιλοξένησε πρόσφατα συνέντευξη του διευθυντή μοτοσυκλετών της αγγλικής Suzuki, Paul de Lusignan, στην οποία προφανώς τα παραπάνω θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

“Βρίσκομαι στην προνομιούχο θέση να έχω μια οπτική προς το μέλλον, έτσι αισθάνομαι 100% σίγουρος. Όταν βλέπω αυτές τις φήμες μου είναι εύκολο να λέω πως είναι λάθος, γιατί το ξέρω πως είναι λάθος. Θα δείτε μοτοσυκλέτες που θα έρθουν στην αγορά σε κατηγορίες που δε συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή.”

Για τον de Lusignan, οι πόροι που εξοικονομούνται από τις κομμένες αγωνιστικές δραστηριότητες θα καθοδηγηθούν προς την ανάπτυξη καινούργιων μοτοσυκλετών.

“Η μετακίνηση της αγοράς από τις σπορ μοτοσυκλέτες προς τις adventure και η δημοφιλία των μεσαίων κυβισμών είναι κάτι που έχουμε αντιληφθεί και θα σχεδιάσουμε μοντέλα που θα απευθύνονται στους πελάτες μας στο μέλλον, σε νέες κατηγορίες,” επανέλαβε ο Άγγλος διευθυντής.

Στη συνέχεια απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος για τις νέες αυτές κατηγορίες που ανέφερε, απαντώντας εξίσου γενικόλογα και στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, το οποίο προφανώς και θα απασχολήσει τη Suzuki καθώς, “ούτως ή άλλως, η νομοθεσία θα το απαιτήσει”.

Η αλήθεια είναι πως η Suzuki τα τελευταία χρόνια δεν παρουσιάζει πολλά καινούργια μοντέλα και η γκάμα της έχει συρρικνωθεί αρκετά γύρω από λιγοστούς ώριμους κινητήρες που εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις προδιαγραφές για πολλά χρόνια. Ωστόσο αυτό παρατηρεί κανείς κοιτώντας την εικόνα των δυτικών αγορών, διότι μια ματιά στην Ασία δείχνει άλλα πράγματα.

Οι θυγατρικές και οι συνεργάτες της Suzuki σε Ινδία και Κίνα παράγουν πολλά μικρά μοντέλα μοτοσυκλετών και σκούτερ, έτσι, κοιτώντας αυτές τις αγορές, η εικόνα δε δείχνει μια εταιρεία που σκέφτεται να τα παρατήσει – κάθε άλλο. Απλούστατα, αυτό που υπονοεί η λογική, και ο de Lusignan εν προκειμένω, είναι πως πιθανότατα αυτό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια είναι μια μεταμόρφωση για τη Suzuki, μια νέα γραμμή πλεύσης με μοντέλα που θα απευθύνονται στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς.

Άντε να δούμε επιτέλους κι αυτό το δικύλινδρο 700 με τούρμπο, το Recursion, που παραμένει πρωτότυπο από το 2013, με μια σειρά πατέντες και φήμες να το συνοδεύουν έκτοτε.

Πηγή: MCN

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon