.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 08:22

Aprilia – Το RS 660 Trofeo πέτυχε και εξελίσσεται

Με δυο χρόνια επιτυχούς πορείας, το ενιαίο πρωτάθλημα Trofeo Aprilia 660 είναι έτοιμο να δώσει αγωνιστικές ευκαιρίες σε περισσότερους αναβάτες.

Το RS 660 μπορεί να ξεκίνησε σαν μια μοτοσυκλέτα δρόμου, με το αγωνιστικό DNA όμως της Aprilia να είναι παρών, ήταν θέμα χρόνου και η είσοδος του στην πίστα, αυτό όχι απλά συνέβη, αλλά κατέληξε και στην αγωνιστική μορφή της μοτοσυκλέτας που ήταν πλέον διαθέσιμη στο κοινό.

Ο ροπάτος δικύλινδρος κινητήρας, το πλαίσιο και το μπροστινό σύστημα, ήταν χαρακτηριστικά που εκτιμήθηκαν δεόντως και καθιέρωσαν το RS 660 ως μια πολύ καλή επιλογή για τη μετάβαση από τις μικρές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες σε εκείνες του λίτρου+. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν σε αυτό αναβάτες εξελιξης, Tommaso Marcon και Matteo Baiocco που μαζί με την BK Corse έστησαν τη μοτοσυκλέτα κάνοντας τη έτοιμη για τις ομάδες.

Ένα απαραίτητο στάδιο μιας και ταυτόχρονα, το Trofeo RS 660, τρέχει και στην κατηγορία Twins Cup του MotoAmerica, επιβεβαιώνοντας πως οι επιδόσεις δεν είναι ανάγκη να κοστίζουν μια περιουσία, δίνοντας σε νέους αναβάτες τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην αγωνιστική οδήγηση ακόμα πιο δυνατών μοτοσυκλετών.

TRFO2.jpg

«Αυτό που ανακοινώνουμε σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του Trofeo Aprilia 660, το οποίο για εμάς δεν είναι απλώς ένα πρωτάθλημα μιας μάρκας αλλά μια αληθινή ιδέα. Στο οποίο πιστεύουμε και που θέλουμε να δούμε να μεγαλώνει, μαζί με τους αναβάτες και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό. Η ανάθεση της διαχείρισης της μοτοσυκλέτας και του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου απευθείας στις ομάδες σημαίνει αύξηση, ακόμη περισσότερο, της προπονητικής αξίας αυτής της φόρμουλας που θέλουμε να μετατρέψουμε σε ένα πραγματικό «Σχολείο Πρωταθλητών», δήλωσε ο Massimo Rivola, αγωνιστικός διευθυντής της Aprilia.

TRFO3.jpg

Χαρακτηριστικά, ο Rivola συμπλήρωσε, «Αυτό το κάνουμε τώρα, μετά από δύο χρόνια συνεχούς εξέλιξης, γιατί πιστεύουμε ότι από τεχνικής άποψης το Aprilia RS 660 έχει φτάσει σε πλήρη ωριμότητα. Αυτό οφείλεται στην απίστευτη δουλειά του συνεργάτη μας BK Corse, μιας δομής της οποίας η ικανότητα και ο επαγγελματισμός θα παραμείνουν αναπόσπαστο μέρος του Trofeo με την επιβεβαιωμένη ιδιότητά του ως διοργανωτή. Μια μοτοσυκλέτα δρόμου που, στα χέρια του δοκιμαστή αναβάτη Tommaso Marcon, καταφέρνει να κάνει γύρο στο 1'58 στο Mugello, είναι απόδειξη του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει για το μέλλον των προπονητικών κατηγοριών. Το σκεφτόμαστε και σε διεθνές επίπεδο, μια συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε με την Ιταλική Ομοσπονδία στα δύο μας πρωταθλήματα Aprilia 250 Sport Production και Trofeo 660».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 08:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon