.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 13:26

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 – Στις 28/7 ανοίγει ο δεύτερος κύκλος επιδοτήσεων

Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς οχημάτων μηδενικών ρύπων προβλέπει αυξημένα ποσά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και σκούτερ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε σήμερα, 27/7, τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, μια πλατφόρμα που πρωτοάνοιξε το Καλοκαίρι του 2020 με στόχο να ενισχύσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με παράλληλη απόσυρση της παλιάς τεχνολογίας κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Το ανανεωμένο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και τελικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει για το κοινό από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, προσφέροντας κίνητρα αγοράς οχήματος μηδενικών ρύπων που σε κάποιες κατηγορίες είναι αυξημένα.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ επιδοτούνται πλέον ως το 30% της αξίας τους, αντί 20% που ήταν στον Α' Κύκλο, με ανώτατο όριο που αυξάνεται στα 1,300 ευρώ (από 800):

  • Δίκυκλα κατηγορίας L1e έως L4e επιδοτούνται έως 30% της τιμής τους και με μέγιστο ποσό €1,300.
  • Ηλεκτρικά ποδήλατα επιδοτούνται έως 40% της τιμής τους και με μέγιστο ποσό €800.
  • Επιδότηση έως 40% και με μέγιστο ποσό τις €3,000 για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e (επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και τα μικροαυτοκίνητα).

Για τα ΙΧ αυτοκίνητα η μέγιστη επιδότηση αυξάνεται σε €8,000 (από 6,000), τόσο για αγορά όσο και για μακροχρόνια μίσθωση.

Διατηρούνται οι επιδοτήσεις για απόσυρση οχήματος (€1,000) και για αγορά έξυπνου φορτιστή (€500), ενώ επιπλέον χιλιαρικάκι προβλέπεται για αγορά αυτοκινήτου ή μικροαυτοκινήτου από νέους έως 29 ετών, καθώς και για ειδικές κατηγορίες όπως οι πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ.

Τέλος, υπάρχει σειρά κινήτρων για επαγγελματικά οχήματα, με ιδιαίτερη έμφαση σε εταιρικούς στόλους οχημάτων.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για κάθε περίπτωση και από 28/7 καταθέστε την αίτηση επιδότησης στον Β’ Κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά στην αφιερωμένη ιστοσελίδα: https://kinoumeilektrika2.gov.gr/.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 21:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon