.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 18:11

Ένα «μνημειώδες» κράνος για τον Valentino Rossi

Η αγάπη του Ιταλού πολυπρωταθλητή για τα ιδιαίτερα κράνη είναι γνωστή, από τις ειδικές εκδόσεις των χειμερινών δοκιμών μέχρι εκείνα του Misano. Τώρα όμως ανεβήκαμε επίπεδο.

Είναι επίσημο πλέον πως το μεγαλύτερο κράνος στον κόσμο είναι εκείνο του «Γιατρού», καθώς το σχετικό μνημείο κοσμεί από χτες την πλατεία του piazzale D’Annunzio, στο Pesaro της Ιταλίας, πολύ κοντά στο χωριό του Rossi, την Tavullia.

Το 4 μέτρων ύψους, 4 μέτρων πλάτους και… 400 κιλών κράνος, αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα από το δήμαρχο της περιοχής, με το Valentino Rossi να είναι φυσικά εκεί. Το έργο με τίτλο «Το κράνος του Θρύλου», κατασκευάστηκε από την ExtraLab δια χειρός Riccardo Sivelli, ενώ την οργάνωση του εγχειρήματος ανέλαβε ο Massimiliano Santini, με τη συμμετοχή εταιρειών όπως οι Prochima Srl, Pesaro Colori, GTS Digital Print, Arturo Mancini και Tomasucci.

«Μιλάμε για ένα κράνος πρωτόγνωρων διαστάσεων, το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός στο είδος του, που εκτός από φόρο τιμής στην καριέρα του Valentino Rossi, μπορεί σίγουρα να γίνει σύμβολο έλξης της πόλης του Pesaro όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό που συνδέεται με το φαινόμενο Valentino, αλλά και να καλωσορίσει πολλούς περίεργους ή παθιασμένους ανθρώπους. Το Pesaro είναι η «Χώρα των πιλότων και των μηχανών», είναι το λίκνο της ιστορικής Benelli, του Μουσείου Morbidelli και θα είναι η πρώτη και μοναδική ιταλική πόλη που θα φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Μοτοσυλέτας.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Santini, με το δήμαρχο, Matteo Ricci να συμπληρώνει πως «Χρειάστηκε το «Θρυλικό κράνος» για να αποτίσει τον κατάλληλο φόρο τιμής στον Valentino Rossi, «τον μεγαλύτερο αθλητή όλων των εποχών, που έχει ενθουσιάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά και στο Pesaro, όπου οι καρδιές των θαυμαστών χτυπούσαν πιο γρήγορα από τον καθένα. Πάντα πιστεύαμε σε αυτόν και στο τεράστιο ταλέντο του».

Τέλος, δεν έλειψε και η χαρά του Valentino Rossi, με τον Ιταλό να δηλώνει: «Από την πρώτη στιγμή μου άρεσε η ιδέα γιατί πάντα ήμουν πολύ λάτρης των κρανών. Δουλέψαμε σκληρά για αυτό και το αποτέλεσμα με αντιπροσωπεύει».

Το μόνο σίγουρο πως ο Valentino βρήκε ένα κράνος αντάξιο της ιστορίας του και πολλές φωτογραφίες θα βγουν σε αυτό το εμβληματικό φόντο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon