.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 19:13

Yamaha – Πως εξελίσσει την οδηγική αίσθηση των μοτοσυκλετών της

Με πρωταγωνιστή το νέο MT-10, η Yamaha μας εισάγει την έννοια «Ridability», με σκοπό την βέλτιστη αίσθηση πάνω σε δυο τροχούς.

Όλα συμβαίνουν στην πίστα δοκιμών στο Fukuroi της Ιαπωνίας, όπου από το 1969 ως και σήμερα εξελίσσεται και παρατηρείται το «ridability» των scooter μέχρι και των μοτοσυκλετών-θηρίων του MotoGP της εταιρείας από την Iwata.

Τι είναι όμως αυτό το «Ridability»; Παίζοντας με τις λέξεις, είναι η δυνατότητα του «ιππεύειν» της κάθε μοτοσυκλέτας, της συμπεριφοράς δηλαδή που θα έχει αναλόγως των συνθηκών αλλά και των ενεργειών του αναβάτη σε ένα καθεστώς συνεχούς τροφοδότησης πληροφορίας και αίσθησης από τη μηχανή στον άνθρωπο.

Παράμετροι όπως η αρχική θέση του γκαζιού, η απόκριση του κινητήρα και η αίσθηση πρόσφυσης σε κάθε εύρος στροφών, είναι κομμάτια ενός παζλ που δένει με μηχανολογικό αλλά και ηλεκτρονικό τρόπο.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί ώρες και χιλιόμετρα εντός της πίστας δοκιμών. Έπειτα οι αναβάτες εξέλιξης μεταφέρουν την άποψη τους στους μηχανικούς οι οποίοι ρυθμίζουν τη μοτοσυκλέτα εκ νέου, παραμετροποιώντας τη στο βέλτιστο και «ρίχνοντας» την ξανά στην πίστα ώστε όταν φτάσει σε εμάς να είναι όσο πιο κοντά στο «τέλειο» γίνεται.

Από άποψη ασφάλειας, αλλά και διασκέδασης, όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon