.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 19:30

Μια υπενθύμιση για τη σημασία του κράνους

Ένα βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο των παγκόσμιων social media, δείχνοντας με τρομακτικό τρόπο γιατί πρέπει να φοράμε πάντα το κράνος μας.

Το περιστατικό συνέβη μάλλον κάπου στη Βραζιλία, μιας και το βίντεο δημοσιέυτηκε από το Twitter του τοπικού Penha News, όπως αυτό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Στα πλάνα που θα δείτε, ένα λεωφορείο στρίβει προς τα αριστερά μπλοκάροντας -ή τρομάζοντας έστω- ένα διερχόμενο μοτοσυκλετιστή. Σαν αποτέλεσμα του πανικού του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, πετώντας από πάνω της και καταλήγοντας με το κεφάλι στον τροχό του λεωφορείου.

Οι εικόνες είναι επιεικώς τρομακτικές, με τον οδηγό του λεωφορείου να φρενάρει οριακά και το κράνος του αναβάτη να γίνεται κομμάτια κάτω από τον τροχό. Παρά το σοκ του και με τη βοήθεια των περαστικών, ο υπερβολικά τυχερός-άτυχος μοτοσυκλετιστής, σηκώνεται όρθιος και με τις αισθήσεις του.

Δεν είναι γνωστό αν είχε κάποιους επιπλέον τραυματισμούς, ωστόσο σίγουρα δεν θα έφευγε περπατώντας από εκεί αν είχε το κράνος στον αγκώνα, στο σπίτι, ή οπουδήποτε αλλού πέρα από το κεφάλι του...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 20:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon