.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 08:11

OX Patagonia: Υπάρχει περιπέτεια μετά την ηλεκτροκίνηση;

«Γεννημένη» το 2019 στη Μαδρίτη, η OX Motorcycles είναι ένας νέος παίκτης στην αρένα της ηλεκτροκίνησης. Στόχος της οι προσιτές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για κάθε τερέν.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς λοιπόν, το Patagonia είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να φέρει σε πέρας χωμάτινες διαδρομές. Το καλύτερο; Με τιμή κάτω από 7.000 ευρώ.

Βασισμένο στο πρώτο μοντέλο της εταιρείας, το One -ένα café racer των 5.300 ευρώ - έτσι και το Patagonia διαθέτει ένα hub ηλεκτροκινητήρα (ένθετο δηλαδή μέσα στον πίσω τροχό). Η ισχύς είναι στα ίδια επίπεδα, με μέγιστα τα 11kw και σταθερά τα 8kw (ή 15/8 αν το θέλετε σε ίππους) και ροπή στα 50Nm. Αριθμοί που φέρνουν τελική ταχύτητα της τάξης των 110χλμ/ώρα.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με μια αφαιρούμενη μπαταρία βάρους 22 κιλών. Με τα 72v και τα 60Α της, οι Ισπανοί ισχυρίζονται πως η αυτονομία είναι στα 100χλμ, ένα νούμερο μάλλον αρκετά αισιόδοξο για τα 160 κιλά της μοτοσυκλέτας.
Στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της OX συναντάμε και την Elisa. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα που δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης και συνδεσιμότητας, πληροφόρησης για την κατάσταση του οχήματος, καθώς επίσης και μια «δόνηση» στο τιμόνι, όταν κάποιο όχημα πλησιάζει από τυφλό σημείο.

 ox2

Αισθητικά, το Patagonia θυμίζει περισσότερο scrambler παρά on/off, με τα μεγάλα τρακτερωτά λάστιχα και τον ελαφρά μεγαλύτερο εμπρός τροχό να δίνουν λίγο πιο χωμάτινο χαρακτήρα. Μεγάλοι όγκοι και απλές μίνιμαλ γραμμές κυριαρχούν, με διάφορα σημεία για φόρτωμα και δέσιμο πραγμάτων να είναι γύρω από τη μοτοσυκλέτα. Τέλος, όλοι οι φωτισμοί είναι αναμενόμενα led, ενώ ωραία πινελιά είναι οι δερμάτινες τσάντες των 14 λίτρων πάνω από τα διπλά πίσω αμορτισέρ.

Τώρα, με 5 ώρες για την πλήρη φόρτιση και 100(;) χλμ αυτονομίας, το Patagonia μάλλον προορίζεται για αστικές μικρομετακινήσεις και όχι βουνά. Από την άλλη όμως, και το να μείνεις από ρεύμα στη μέση ενός ορεινού πουθενά, είναι μια μορφή περιπέτειας, σωστά;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 22:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon