.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 19:02

Norton Motorcycles: Ηλεκτρική ρότα στο άμεσο μέλλον

Η βρετανική εταιρία φαίνεται πως αφήνει πίσω το ταραχώδες της παρελθόν για τα καλά, υποσχόμενη μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα διαθέτει τουριστικό χαρακτήρα με αξιώσεις επιδόσεων.

Τα τελευταία χρόνια η Norton είχε πέσει στην υπόληψη του κόσμου εξαιτίας των σκανδάλων που συνόδευαν τη διοίκηση της. Μετά την εξαγορά της όμως από την Ινδική TVS, η σωτηρία ήρθε με τη συνέχεια της να παίρνει τη μορφή ενός ηλεκτρικού project που θα βασίζεται στο superbike της, το V4SV των 1200 κυβικών εκατοστών.

Δεν θα λείπει μάλιστα και η χρηματοδότηση από την ίδια τη βρετανική κυβέρνηση μέσω του αντίστοιχου φορέα (Advanced Propulsion Center) που αποσκοπεί στην πράσινη μετακίνηση και τη μείωση των ρύπων.Το εγχείρημα λοιπόν, ονόματι Zero Emission Norton, φαίνεται πως έχει πολύ γερά θεμέλια, φιλοδοξώντας να διατηρήσει το χαρακτήρα της εταιρίας δίχως συμβιβασμούς στην αισθητική, τις επιδόσεις και την αυτονομία. Τις πληγές δηλαδή των περισσότερων τωρινών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Στο εν λόγω project, θα συνδράμουν οι Delta Cosworth σχεδιάζοντας τη μπαταρία, η HiSpeed Limited στα επί του ηλεκτροκινητήρα, η Formaplex Technologies στα σύνθετα υλικά, η M&I Materials στα ψυκτικά υλικά και η INDRA, της οποίας ο ρόλος θα περιστρέφεται γύρω από την κατ΄οίκον φόρτιση της μοτοσυκλέτας.Στη συνολική εξέλιξη της μοτοσυκλέτας θα συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο του Warwick, έχοντας εμπειρία από παρόμοιο δικό του project, αλλά και από την εμπλοκή του στο επίσης βρετανικό TE-1 της Triumph.

«Αυτή η χρηματοδότηση είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη μάρκα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norton, Dr. Robert Hentschel, «καθώς σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού μας για την ηλεκτροκίνηση και την εκπλήρωση του δεκαετούς σχεδίου μας… Είμαστε βέβαιοι ότι το project Zero Emission Norton θα εξαλείψει την τρέχουσα διαμάχη μεταξύ συμβατικής και ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, δημιουργώντας ηλεκτρικά οχήματα που θα επιθυμούν οι αναβάτες – μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν το ασυμβίβαστο σχεδιαστικό DNA της Norton με αγωνιστικές επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία και ελαφρύ χειρισμό».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 20:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon