.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 18:43

Ευρωπαϊκή πρωτιά για την αστική οδική ασφάλεια του Ρεθύμνου

Αν και όσο αφορά στην οδική της ασφάλεια η Κρήτη βρίσκεται συνήθως με αρνητική χροιά στην επικαιρότητα, ένα βραβείο από τις Βρυξέλλες δείχνει πως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.


Για την ακρίβεια, το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας κέρδισε το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αστικής Κινητικότητας. Η κριτική επιτροπή μάλιστα, σχολίασε ότι εντυπωσιάστηκε από «την περιεκτική προσέγγιση του Ρεθύμνου για την οδική ασφάλεια, η οποία στοχεύει σε τρεις βασικούς πυλώνες: την αναβάθμιση του συστήματος δημόσιων μεταφορών, την αύξηση και την ενθάρρυνση της αλλαγής συμπεριφοράς μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων και την καθιέρωση ολοκληρωμένης συνεργασίας με τοπικούς φορείς.»

Οι κριτές στάθηκαν επίσης στην αξιοποίηση και μετάδοση της πληροφορίας από τη δράση του Ρεθύμνου, συμπληρώνοντας πως «Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση βοηθά το Ρέθυμνο να εξισορροπήσει τον ρόλο του ως τουριστικού προορισμού με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Η ελληνική πόλη προσπάθησε επίσης να επαναλάβει την επιτυχία της μοιράζοντας την εμπειρία και τα διδάγματα που αντλήθηκαν με άλλους δήμους για να ενισχύσει τον πολλαπλασιασμό και τη δυνατότητα μεταφοράς των μέτρων οδικής ασφάλειας.»

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άλλοι φιναλίστ για το βραβείο οδικής ασφάλειας ήταν η Φλωρεντία (Ιταλία) και η Βαρσοβία (Πολωνία).

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 01:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon