.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 09:20

Νέος κινητήρας που καίει νερό!

Ένας νεαρός από την Αργεντινή κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή εσωτερικής καύσης που τροφοδοτείται από αλμυρό νερό. Ο Σαντιάγο Ερέρα, ένα αγόρι από την Αργεντινή εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και κατασκεύασε έτσι έναν κινητήρα που μπορεί να καίει θαλασσινό νερό!

Βενζίνη, πετρέλαιο ντίζελ, ηλιέλαιο, μεθάνιο:  Τα πάντα έχουν δοκιμαστεί (και δοκιμάζονται) για να τροφοδοτήσουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε εναλλακτική ρυπαίνει. Ακόμα και οι ηλεκτροκινητήρες, με όλα τους τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την απόρριψη των μπαταριών, μολύνουν σε πρώτη ή σε δεύτερη φάση το περιβάλλον.

Η ιδέα του δεκαοχτάχρονου φοιτητή γεωπονίας  Santiago Herrera είναι τόσο απλή όσο - ελπίζουμε για το μέλλον - αποτελεσματική: Η υποβολή του αλμυρού νερού στη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, δηλαδή, η διάσπαση στα επιμέρους αρχικά συστατικά του, οξυγόνο και υδρογόνο, μέσω της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας. χρησιμοποιώντας το τελευταίο ως καύσιμο.

Αυτή η ιδέα υπήρχε από το 2016,σε ένα βίντεο ενός Βραζιλιάνου - Ricardo Azevedo - που τροποποίησε το Honda NX200 του με τροφοδοσία από νερό που «επεξεργάστηκε» μέσω της διαδικασίας ηλεκτρόλυσης – video το οποίο είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Μέσω ηλεκτρικής ενέργειας, ο Azevedo μπορούσε να παράγει  υδρογόνο (ως καύσιμο) και υδρατμούς (ως στοιχείο αποβλήτων).

Ο  κινητήρας «ηλεκτρόλυσης» παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι αποδοτικός προς το παρόν, με την έννοια ότι το κόστος κατασκευής είναι υψηλό, όπως ακριβώς αυτό που σχετίζεται με την παραγωγή και την άμεση αποθήκευση υδρογόνου. Προς το παρόν, αγωνίζεται να ριζώσει ως μια εναλλακτική λύση στους υδρογονάνθρακες και την ηλεκτρική ενέργεια.

Αλλά όσο υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι όπως ο Σαντιάγο, ποτέ  μην λες ποτέ. Βέβαια, τι να μας πουν εμάς οι ανά τον κόσμο εφευρέτες, όταν έχουμε δει ήδη και τον πρώτο κινητήρα που καίει νερό εν λειτουργία στην Ελλάδα, αλλά και την πρώτη τούμπα με αυτόν!

Δείτε το σχετικό video εδώ 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 09:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon