.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 11:00

Kawasaki Digital Platform – To Metaverse της Microsoft στη γραμμή παραγωγής

Η συνεργασία της Kawasaki με τη Microsoft παντρεύει τον έλεγχο της ρομποτικής γραμμής παραγωγής με το Metaverse.

Το πρόγραμμα Kawasaki Digital Platform, ή Kawasaki DX για συντομία, είναι ένα πρώιμο υπόδειγμα του πώς μπορεί η τεχνολογία Metaverse να εφαρμοστεί σε πρακτικό επίπεδο σε μια βιομηχανική γραμμή παραγωγής.

Το σχετικό βίντεο όπου εξηγούνται τα οφέλη αυτής της συνέργειας σε μια αυτοματοποιημένη, ρομποτική γραμμή παραγωγής, όπως αυτή της Kawasaki, αποτέλεσε ένα παράδειγμα που προβλήθηκε στην εκδήλωση Microsoft Build 2022 (24-26 Μαΐου).

Σε αυτό η Kawasaki επιδεικνύει πως η χρήση τεχνολογιών όπως η Microsoft Azure (πλατφόρμα cloud computing) και οι συσκευές αυξημένης πραγματικότητας HoloLens μπορούν να συμβάλλουν στον απομακρυσμένο έλεγχο ρομποτικών μηχανημάτων, ουσιαστικά απλοποιώντας σημαντικά διαδικασίες όπως ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων στα μηχανήματα, ή την οργάνωση της παραγωγής.

Η πρωτοβουλία αυτή της Kawasaki εντάσσεται στο πρόγραμμα Group Vision 2030, το οποίο επικεντρώνει σε τρεις βασικούς άξονες: “ασφαλή και δικτυωμένη κοινωνία”, “κινητικότητα στο κοντινό μέλλον” και “λύσεις για την ενέργεια και το περιβάλλον”.

Η ευρύτερη στρατηγική Kawasaki DX αποσκοπεί στο να διευκολύνει την παραπάνω πρωτοβουλία υποστηρίζοντάς τη με αποτελεσματικά ψηφιακά εργαλεία.

Πηγή: Global Kawasaki

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon