.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 13:51

NIU – Αλματώδης αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κινέζικη εταιρεία φωτογραφίζουν φρενήρη ρυθμό ανάπτυξης, ειδικά εκτός Κίνας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η NIU πούλησε 163,659 ηλεκτρικά σκούτερ, ποδήλατα και πατίνια, σημειώνοντας μια συνολική αύξηση 9.4% συγκριτικά με το ίδιο περσινό διάστημα. Αυτό ωστόσο είναι απλώς η βιτρίνα, διότι μια πιο ενδελεχής ματιά στα ανακοινωθέντα νούμερα δείχνει εντυπωσιακά κατορθώματα.

Αυτό που πραγματικά βγάζει μάτια είναι η αύξηση πωλήσεων στις διεθνείς αγορές, όπου απορροφήθηκαν 14,672 κομμάτια, σημειώνοντας άνοδο 193.7% ως προς το ίδιο τρίμηνο του 2021. Δυνατότερη αγορά εκτός Κίνας για τη NIU είναι η Ευρώπη, όπου απορροφήθηκε η πλειοψηφία των εξαγωγών της και της δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετάβαση προς την Ηλεκτροκίνηση στον υπό διαμόρφωση νέο μοτοσυκλετιστικό χάρτη της Ε.Ε.

Και στην Κίνα ωστόσο δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, καθώς τα 148,987 δίκυκλα που πούλησε αντιστοιχούν σε μια αύξηση 3% από πέρυσι, ωστόσο αυτός ο αριθμός είναι άκρως παραπλανητικός για την εικόνα της NIU στην αγορά της πατρίδας της.

Ο λόγος είναι πως, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2022 σημείωνε αύξηση 91.6% στις κινέζικες πωλήσεις της, μια σειρά από lockdowns και κλεισίματα εργοστασίων λόγω covid-19 πλήγωσαν δραματικά τις πωλήσεις του Μαρτίου, ενώ η NIU αναφέρει πως οι γραμμές παραγωγής της παραμένουν ακόμη σε υπολειτουργία, δηλαδή παράγουν λιγότερο από την πρόβλεψη και στοχοθέτηση της εταιρείας. Είναι μάλλον σαφές πως η επιστροφή στην κανονικότητα του πρώτου διμήνου (εφόσον γίνει βέβαια), θα σημάνει ανάλογα εντυπωσιακές επιδόσεις και στην εγχώρια αγορά της.

Βάσει των αριθμών η NIU βρίσκεται ίσως στην καλύτερη φάση της ιστορίας της και βλέπει δυναμικά την ανάπτυξή της προς δυσμάς, καθώς ήδη ετοιμάζει νέα προϊόντα που αποσκοπούν στο ευρωπαϊκό και αμερικανικό πελατολόγιο, όπως είναι η πρώτη της Α1 μοτοσυκλέτα RQi Sport(εικονίζεται), το πρωτοποριακό υβριδικό πρωτότυπο YQi Concept, αλλά και αποδεδειγμένης αξίας σκούτερ όπως το νέο MQi GT Evo που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Στην Ελλάδα η NIU αντιπροσωπεύεται από τη Muvus.

Πηγή: NIU

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 13:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon