.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:18

Έρχεται νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, αλλάζουν τα όρια ταχύτητας

Το Καλοκαίρι αναμένεται να δοθεί σε δημοσία διαβούλευση ο νέος ΚΟΚ, με αλλαγές στα όρια ταχύτητας εντός και εκτός αστικού ιστού.

Την είδηση έδωσε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, όπου αποκάλυψε ότι ο αναθεωρημένος Κ.Ο.Κ. αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον Μάιο 2022, με στόχο να έχει τεθεί σε ισχύ ως το τέλος του Καλοκαιριού.

Ένα σημείο-κλειδί που τρέχει τις εξελίξεις φαίνεται πως είναι η διάταξη που θα κάνει υποχρεωτικές τις αντιολισθητικές αλυσίδες (ή παρόμοιες λύσεις, όπως χιονοκουβέρτες, χιονολάστιχα κ.ά.) σε όλα τα αυτοκίνητα από Οκτώβριο ως και Απρίλιο κάθε έτους, έτσι καλό θα ήταν να τεθεί σε ισχύ ο νέος Κ.Ο.Κ. πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, οι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους θα περιλαμβάνουν και την ύπαρξη αλυσίδων στο αυτοκίνητο, ενώ η τοποθέτησή τους θα συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη των υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά επ’ αυτού.

Τα παραπάνω βέβαια κατά πάσα πιθανότητα θα αφορούν αποκλειστικά στα αυτοκίνητα, ωστόσο ο νέος Κ.Ο.Κ. θα έχει και άλλες αλλαγές που θα αφορούν όλα τα τροχοφόρα οχήματα.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως οδεύουμε προς αναπροσαρμογές στα όρια ταχύτητας, με τις πληροφορίες ως τώρα να προοιωνίζουν μείωση των ορίων μέσα στον αστικό ιστό και αύξηση αυτών στους αυτοκινητόδρομους.

Πώς ακριβώς σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών τον νέο Κ.Ο.Κ. θα το δούμε λεπτομερώς όταν δοθεί σε διαβούλευση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon