.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 14:25

Hitachi Astemo – Συνεργασία με Honda σε νέες τεχνολογίες μετακίνησης

Η Honda, τρεις θυγατρικές της και η Hitachi έφτιαξαν μια νέα εταιρεία που θα ακούμε ολοένα και περισσότερο στο μέλλον της μοτοσυκλέτας.

Η νεοσύστατη εταιρεία Hitachi Astemo έρχεται ουσιαστικά να πάρει τη θέση της Hitachi Automotive Systems, ενσωματώνοντας στο νέο σχήμα φρέσκους εταίρους. Σε αυτό, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών 66.6% κρατά η Hitachi, ενώ το υπόλοιπο 33.4% θα κατέχει η Honda.

Τρεις θυγατρικές εταιρείες της δεύτερης περνούν πλέον στο νέο εταιρικό σχήμα, καθώς οι Keihin, Nissin και Showa έρχονται να συναντήσουν εταιρείες που ανήκουν στη Hitachi, όπως η Tokico.

Ο στόχος της νέας εταιρείας περιγράφεται ακριβέστατα από το όνομά του, Astemo, το οποίο η Hitachi μας εξηγεί πως προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Advanced Sustainable TEchnologies for MObility. Κοινώς, η νέα εταιρεία θέλει να αναπτύξει μια ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων για πάσης φύσεως οχήματα, με τη μοτοσυκλέτα να κατέχει σημαντικότατο ρόλο στο εγχείρημα.

Μια πιθανή ερμηνεία είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αντίπαλο δέος σε εταιρείες όπως η Bosch, που έχει αναπτύξει ένα τεράστιο κατάλογο ΟΕΜ εξαρτημάτων και πλέον δικά της συστήματα ECU, ψεκασμού και ABS έχουν γίνει σχεδόν στάνταρ χαρακτηριστικό στη νέα γενιά κινέζικων μοτοσυκλετών που έχει αρχίσει να πλημμυρίζει τις αγορές του κόσμου.

motorcycle menu

Ο ανταγωνισμός αυτός έχει ήδη τραβήξει σε ταχεία ανάπτυξη και άλλους ανταγωνιστές της Bosch, όπως λ.χ. η Continental, έτσι φαντάζει λογικό οι Ιάπωνες να στήνουν τον δικό τους υπερ-κατασκευαστή τεχνολογίας οχημάτων.

Ο έτερος πόλος, που οπωσδήποτε είναι ιδιαίτερα γοητευτικός για τη Honda, αφορά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης όπου η τεχνογνωσία και η έτοιμη παραγωγική βάση της Hitachi εξασφαλίζει μια πολύ σημαντική χείρα βοηθείας. Αυτή η δεκαετία του 2020 θεωρείται (κάπως υπερβολικά, μα όχι άστοχα) η τελευταία των κινητήρων εσωτερικής καύσης, μιας και από το 2030 θα αρχίσει σταδιακά ο εξοβελισμός τους από την παραγωγή καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες θα απαγορεύουν την πώληση νέων οχημάτων που καίνε ορυκτά καύσιμα.

Η Hitachi Astemo έδωσε το παρόν στην EICMA 2021 παρουσιάζοντας το όραμά της για το αύριο, όπου η ηλεκτρονική ενοποίηση του ελέγχου και λειτουργίας κινητήρα, αναρτήσεων και φρένων θα προσφέρει νέα επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης. Στις εκθέσεις του μέλλοντος τα νέα προϊόντα των Keihin, Nissin, Showa και των υπολοίπων μελών της εταιρείας - ΟΕΜ και after market - θα εκτίθενται στο περίπτερο της Astemo.

Στην Ιαπωνία η Hitachi Astemo εδρεύει στο Τόκυο, ενώ στην Ευρώπη τα κεντρικά της βρίσκονται στο Μόναχο (Γερμανία).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon