.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 12:37

Gogoro - Οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα βενζινάδικα στην Ταϊβάν μέσα στο 2022!

Κι αν στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα έχουμε παράπονα για την έλλειψη Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, και για τους μεγάλους χρόνους φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στην Ταϊβάν η Gogoro δείχνει τον δρόμο. Εκεί, οι… άπειροι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών των e-scooter της φίρμας πρόκειται μέσα στο 2022 να ξεπεράσουν σε αριθμό τα βενζινάδικα! Να δούμε πότε θα δούμε ανάλογους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών και στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, μπορεί να περιμένεις 2-5 ώρες για να ανεφοδιάσεις το e-scooter σου, όμως στην Ταϊβάν, με το σύστημα ανταλλάξιμων μπαταριών της Gogoro, οι χρήστες e-scooter ανταλλάζουν την άδεια μπαταρία τους για μια γεμάτη, σε λίγα δευτερόλεπτα όπου κι αν βρίσκονται, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο για το ρεύμα και την υπηρεσία. Έτσι η αστική ηλεκτροκίνηση αποκτά την ευκολία χρήσης που της λείπει, με τα e-scooter να ανεφοδιάζονται το ίδιο γρήγορα όπως και τα βενζινοκίνητα!

Η Gogoro μετρά 7 χρόνια δραστηριοποίησης στην Ταϊβάν, με τα ηλεκτρικά της scooter να μπορούν να ανεφοδιαστούν σε σταθμούς ανεφοδιασμού GoStations, που στα τέλη του 2021 έφταναν τους… 2.215 σε αριθμό! Αυτοί βρίσκονται κυρίως στις αστικές περιοχές, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται χρόνο με το χρόνο -το 2020 ήταν 1.937.

Σήμερα, τα βενζινάδικα που λειτουργούν στην Ταϊβάν φτάνουν τα 2.487, και πρόσφατα οι άνθρωποι της Gogoro δήλωσαν πως μέχρι το τέλος του 2022 υπολογίζουν να ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό με τους σταθμούς GoStations.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, η Gogoro σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών μεγάλης κλίμακας Super GoStations, αλλά και περισσότερους σταθμούς GoStations σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή στην Ταϊβάν η Gogoro διαθέτει… 453.300 χρήστες (!), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Κίνα, στην Ινδονησία και αλλού, ενώ έχει κάνει δυνατές συνεργασίες με άλλες εταιρείες όπως η Yamaha, η Suzuki, η Yadea, η Aeon, κ.α., και ετοιμάζεται να εισέλθει και στην αγορά των Η.Π.Α.. Στην Ευρώπη να δούμε πότε θα τη δούμε!

Οι πωλήσεις της Gogoro παρουσίασαν ελαφρά μείωση 5.2% το 2021, φτάνοντας τα 93.999 e-scooter, αν και η πτώση αυτή ήταν πολύ μικρότερη από την γενική πτώση του τομέα των scooter που έφτασε το 21.9% την ίδια χρονιά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon