.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 12:10

46ο Enduropale du Touquet 2022 – Αναβολή για τέλη Φλεβάρη (και βλέπουμε)

Η 46η έκδοση του Enduropale αντιμετωπίζει τις τρικλοποδιές του covid για μια ακόμη χρονιά.

Στα 45 χρόνια που διοργανώνεται ο ξεχωριστός αυτός αγώνας enduro στην τεράστια αμμώδη παραλία της πόλης Le Touquet Pas-de-Calais, μόλις δύο φορές ματαιώθηκε: μια το 1991 εξαιτίας του Πολέμου του (Περσικού) Κόλπου και μια το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ο αγώνας να μην γίνει ούτε φέτος, καθώς το 46ο Enduropale du Touquet μεταφέρθηκε στο τριήμερο 25 με 27 Φεβρουαρίου 2022.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη διεξαγωγή του στα τέλη του Γενάρη (28-30), ωστόσο η νέα έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον έφερε νέα μέτρα, που με τη σειρά τους προκάλεσαν τη μεταφορά του στα τέλη του Φλεβάρη.

Η εύρεση ημερομηνίας δεν είναι πάντα απλή υπόθεση, μιας και η διαθεσιμότητα της παραλίας εξαρτάται από τις παλίρροιες, έτσι τα διαθέσιμα σαββατοκύριακα είναι συγκεκριμένα, ενώ εξαρχής είναι αρκετά σαφές πως μερικές εβδομάδες καθυστέρησης ενδέχεται να μην κάνουν καμιά ουσιαστική διαφορά.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί συνεχίζονται και αυγατίζουν, ενώ στη Γαλλία έχουν επιβληθεί μέτρα που περιορίζουν τις εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα για το Enduropale du Touquet, εφόσον τελικά γίνει με το σημερινό καθεστώς θα επιτραπεί μέγιστος αριθμός 5,000 θεατών, ενώ η επισκεψιμότητα κατά μέσο όρο μετρούσε 300,000 ανθρώπους το τριήμερο του αγώνα, με μέγιστη επίδοση τις 500,000.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή, αλλά με δεδομένο πως κατά βάση είναι ένας αγώνας του γαλλικού πρωταθλήματος και κατά μεγάλη πλειοψηφία συμμετέχουν Γάλλοι αναβάτες, ενδεχομένως τελικά να καταφέρει να γίνει κανονικά, έστω και με πολύ λίγο κοινό.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι αναβάτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στην αρχική ημερομηνία και πλέον θέλουν να την αποσύρουν, μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 26 Ιανουαρίου με 100% επιστροφή χρημάτων.

Enduropale du Touquet / Facebook

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 12:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon