.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 16:42

WMC300FR – Αστυνομικό υβριδικό Yamaha Tricity 300 με κίνηση 3x3

Η WMC εξέλιξε ένα Tricity 300 με δύο ηλεκτροκινητήρες στα κέντρα των μπροστινών τροχών.

Τη White Motorcycle Concepts (WMC) τη γνωρίσαμε το Καλοκαίρι που πέρασε χάρη στην καινοτόμο και ιδιαιτέρως περίεργη στην όψη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα WMC250EV. Αυτή ξεχωρίζει κυρίως από την αναπάντεχη αεροδυναμική V-Air, με ένα κεντρικό τούνελ που περνά τη ροή αέρα μέσα από το σώμα της και κάτω από τον αναβάτη.

Αυτή η επίδειξη τεχνολογίας λειτούργησε ως γνωριμία της WMC με τον μοτοσυκλετιστικό κοινό, η οποία στο κοντινό μέλλον θα δοκιμάσει να γίνει και επίσημα η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του κόσμου σε επίσημη διοργάνωση που θα γίνει στη Βολιβία – για να έχουμε κι άλλους λόγους να τη μνημονεύουμε.

Παράλληλα η αγγλική εταιρεία προχώρησε και σε μια ακόμη πειραματική προσπάθεια που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία του Northamptonshire στην Αγγλία.

Ο λόγος για ένα υβριδικό τρίκυκλο σκούτερ με ικανότητα να πλαγιάζει, βασισμένο στο Yamaha Tricity 300. Η WMC διατήρησε την παραδοσιακή βάση του ιαπωνικού σκούτερ, ρίχνοντας την προσοχή της στους μπροστινούς τροχούς, που εξοπλίστηκαν με ισάριθμα ηλεκτρικά μοτέρ 5 kW (6.7 hp), τροφοδοτούμενα από μικρές αποσπώμενες μπαταρίες 56 V-12 Ah που προμήθευσε η EGO Power+.

WMC300FR 2

Το υβριδικό πλέον Tricity διαθέτει κίνηση 3x3 και στόχος του είναι να χρησιμοποιεί την ισχύ των μπροστινών μοτέρ για να συνδράμουν στις χαμηλές ταχύτητες, εκεί όπου το σκούτερ περνά τον περισσότερο χρόνο του.

Το όνομά του είναι ουσιαστικά και η περιγραφή του: WMC από την εταιρεία, 300 τα κυβικά εκατοστά του και FR εκ του First Responder.

Η όλη πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το αγγλικό κράτος στα πλαίσια της έρευνας για την καταπολέμηση της ρύπανσης.

“Η διάσκεψη COP26 έδειξε πως υπάρχει η θέληση από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή πρέπει να μετατραπεί σε δράση και να δείξει τον δρόμο. Υιοθετώντας οχήματα όπως το WMC300FR είμαστε σε θέση να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τί είναι εφικτό και πώς η καινοτομία μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του CO2 χωρίς συμβιβασμούς του λειτουργικού μας ρόλου στην κοινωνία,” εξήγησε ο διοικητής του σώματος μοτοσυκλετιστών της αγγλικής αστυνομίας, Nick Adderley.

“Πέραν της πράσινης ατζέντας, χρειαζόμαστε οχήματα ικανά για την απαιτούμενη δουλειά και αυτό που βλέπουμε στο WMC300FR είναι ένα από τα πρώτα οχήματα που ικανοποιούν και τις δύο απαιτήσεις. Απέχουμε δύο κύκλους ανανέωσης του στόλου ως τη στιγμή που θα πρέπει να έχουμε πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους που θέτει η κεντρική κυβέρνηση, γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που οι σχετικές συζητήσεις έχουν ανοίξει από τώρα.”

Κρίνοντάς το από μια πιο “μοτοσυκλετιστική” σκοπιά, το WMC300FR είναι ίσως το τελευταίο σκούτερ ή μοτοσυκλέτα που να χρειάζεται κίνηση στους μπροστινούς τροχούς για λόγους δυναμικής συμπεριφοράς. Το θεωρητικό όφελος της κίνησης μπροστά είναι η εύρεση επιπλέον πρόσφυσης από το μπροστινό, κάτι που τα τρίκυκλα σκούτερ έχουν ως σημαντικότερο πλεονέκτημα εκ κατασκευής.

Παρόλα αυτά θα θέλαμε να γευτούμε πώς είναι ένα Tricity 300 3x3, ακόμη δε περισσότερο ένα … Niken 3x3.

Επί της ουσίας πάντως, είναι μάλλον ξεκάθαρο πως το WMC300FR δεν είναι, ούτε και προορίζεται για κανενός είδους εμπορική παραγωγή στο κοντινό μέλλον. Πιθανότατα δεν θα το δούμε ούτε καν ως αστυνομικό όχημα σύντομα, καθώς ο ρόλος του είναι μόνο να επιδείξει τι μπορεί να επιτευχθεί με τη σημερινή τεχνολογία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 16:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kymco.gr, το νέο site της Kymco είναι on air Justin Bieber x Vespa »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon