.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 20:12

Το κράνος με τεχνολογία MIPS του έσωσε το κεφάλι

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας King of the Baggers ο Αμερικανός αναβάτης Kelly Quinn είχε μια πτώση από την οποία απέδρασε σχεδόν αλώβητος χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία κρανών.

Η έμπνευση που έβαλε τις αμερικανικές bagger μοτοσυκλέτες σε αγώνα στην πίστα αποδείχθηκε μεγαλοφυής, καθώς συνδύασε θέματα που ακουμπούν ευαίσθητες χορδές στο μοτοσυκλετιστικό κοινό των ΗΠΑ: τις δημοφιλέστατες στην πατρίδα τους μεγάλες αμερικανικές V2, την αιώνια διαμάχη Harley-Davidson εναντίον Indian, αλλά και το αξιοπερίεργο θέαμα μοτοσυκλετών 350 κιλών με βαλίτσες (baggers) και τουριστικά φέρινγκ σε ένα εντελώς ξένο περιβάλλον γι’ αυτές.

Δύο χρόνια μετά την ιδέα αυτή σήμερα υπάρχει ανεξάρτητη Bagger Racing League, με αυτόνομο πρωτάθλημα, το οποίο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (11-12/12) έτρεξε στην καλιφορνέζικη πίστα της Sonoma τον δεύτερο αγώνα του.

Εκεί ο αναβάτης Kelly Quinn αγωνιζόταν με τη Harley-Davidson Road Glide της Arlen Ness, όταν είχε μια πτώση με αρκετά μεγάλη ταχύτητα από την οποία βγήκε σχεδόν αλώβητος από το συμβάν, με μόνη απώλεια ένα σπασμένο δάκτυλο στο αριστερό του χέρι.

Δικαίως τώρα πλέκει το εγκώμιο της τεχνολογίας MIPS της Bell Helmets που προστάτευσε το κεφάλι του πλήρως – ακόμη και από τη διάσειση που εύκολα θα περίμενε κανείς από έναν δυνατό βρόντο στο έδαφος.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Bell Helmets για το απίθανο προϊόν που κατασκευάζει. Χτύπησα με τον ώμο και το κεφάλι αυτό το Σαββατοκύριακο στη Sonoma με ταχύτητα κάπου μεταξύ 120-145 km/h και όχι απλώς σηκώθηκα από την πτώση αυτή με μόνο ένα σπασμένο δάκτυλο, αλλά γλίτωσα εντελώς και την διάσειση. Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του κράνους της Bell και την τεχνολογία MIPS. Ευχαριστώ!”

Τα αρχικά MIPS σημαίνουν Multi-directional Impact Protection System, δηλαδή σύστημα προστασίας από κρούση πολλαπλών κατευθύνσεων. Σε ακόμη απλούστερη ανάλυση, το MIPS βασίζεται σε ένα εσωτερικό στρώμα του κράνους το οποίο μπορεί να περιστραφεί μέσα στο κέλυφος ανεξάρτητα από αυτό. Έτσι όταν το κράνος χτυπήσει σε ακίνητο σημείο σε οποιοδήποτε σημείο και με οποιαδήποτε φορά, οι στρεπτικές τάσεις δεν περνούν αυτούσιες στο κεφάλι, καθώς το εξωτερικό κέλυφος μπορεί να περιστραφεί γύρω του χωρίς να το συμπαρασύρει.

Αυτή η διάταξη που μειώνει τις επικίνδυνες δυνάμεις που απειλούν το πολυτιμότερο μέρος του ανθρώπινου σώματος και από το 2016 αποτελεί μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού αρκετών κρανών στη γκάμα της Bell.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο που εξηγεί τη λειτουργία και τα ωφέλη του συστήματος MIPS.

Πηγή: Kelly Quinn Instagram

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 20:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon