.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 15:05

Norton Motorcycles - Ιδού το νέο της εργοστάσιο - Φωτογραφίες & Video

Η Norton Motorcycles αποκάλυψε τη νέα της έδρα στην περιοχή West Midlands, όπου βρίσκονται και οι ρίζες της βρετανικής εταιρείας. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας έχουν έκταση 6.781 τετραγωνικών μέτρων, και ικανότητα παραγωγής 8.000 μοτοσυκλετών σε ετήσια βάση!

Οι νέες εγκαταστάσεις της Norton ολοκληρώθηκαν μόλις 18 μήνες μετά την εξαγορά της εταιρείας από την TVS, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της ινδικής εταιρείας να προχωρήσει γρήγορα όσον αφορά στην επένδυση με τη βρετανική εταιρεία.

Η νέα Norton σχεδόν διπλασιάστηκε όσον αφορά στο εργατικό της δυναμικό, ενώ όλα τα τμήματα της εταιρείας στεγάζονται πλέον στις ίδιες εγκαταστάσεις. Από το εργοστάσιο μέχρι την έκθεση μοτοσυκλετών, κάθε λεπτομέρεια των νέων εγκαταστάσεων έχει λάβει την προσοχή που της αρμόζει.

Στην έκθεση μοτοσυκλετών θα βρείτε κλασικά μοντέλα της Norton, αλλά και αφίσες και εικόνες εποχής.

Μέσα από ένα παράθυρο, ο πελάτης μπορεί να δει τους μηχανικούς να συντηρούν τη μοτοσυκλέτα του, ενώ από ένα άλλο μπορούν να δουν τη γραμμή παραγωγής!

Όσον αφορά στην παραγωγή, κάθε ειδικευμένο δωμάτιο του εργοστασίου έρχεται με μεγάλα παράθυρα για πλήρη διαφάνεια, από τον ποιοτικό έλεγχο μέχρι το δωμάτιο κατασκευής κινητήρων.

Το μόνο που δεν είναι ορατό στο κοινό είναι το νέο κέντρο σχεδιασμού και R&D, για ευνόητους λόγους.

Ο ποιοτικός έλεγχος των εξαρτημάτων των νέων μοτοσυκλετών της Norton παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγέννηση της εταιρείας, μετά το φιάσκο υπό τη ντροπιαστική διοίκηση του Stuart Garner. Μόλις σε 6 μήνες, η νέα Norton έχει ελέγξει διεξοδικά περισσότερα από 7.500 εξαρτήματα, ώστε να σιγουρευτεί πως πληρούν επακριβώς τις απαραίτητες προδιαγραφές ποιότητας.

Η TVS έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις όσον αφορά στον σύγχρονο εξοπλισμό και στα εργαλεία του εργοστασίου, ενώ οι κολλήσεις των πλαισίων γίνονται inhouse από εξπέρ του είδους. Τα πλαίσια βουρτσίζονται στο χέρι, ενώ πλέον υπάρχει και inhouse εργαστήριο δοκιμών όπου δοκιμάζεται και ελέγχεται συνεχώς η ποιότητα των κολλήσεων.

Όσον αφορά στις αποθηκευτικές δυνατότητες των εγκαταστάσεων, η Norton μπορεί να αποθηκεύσει έως και 20.000 νέες μοτοσυκλέτες σε αυτές, αν τις έβαζε δίπλα-δίπλα. Όμως η εταιρεία έχει δώσει άπλετο χώρο σε προσωπικό και εργαλεία, ενώ η διαμόρφωση του χώρου σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιεί την βιωσιμότητα και να μειώνει τα απορρίμματα, ενώ έχει προβλεφτεί χώρος για να δημιουργηθούν πρόσθετοι σταθμοί συναρμολόγησης αν χρειαστούν.

Στο τέλος της συναρμολόγησης, κάθε μοτοσυκλέτα δοκιμάζεται διεξοδικά τόσο σε οδήγηση στον ειδικό διάδρομο, όσο και από έναν τελικό έλεγχο στο light tunnel της εταιρείας και στον χώρο επιθεώρησης, πριν παραδοθεί στον πελάτη. Ο ποιοτικός έλεγχος είναι ασταμάτητος, από την παραλαβή των εξαρτημάτων, μέχρι την ολοκλήρωση κάθε μοτοσυκλέτας.

Πλέον η Norton είναι πανέτοιμη για το μέλλον, δημιουργώντας ένα καινοτόμο και βιώσιμο εταιρικό μοντέλο, με στόχο την δημιουργία κορυφαίων μοτοσυκλετών, που θα τιμούν το ένδοξο παρελθόν της εταιρείας.

Δείτε παρακάτω το νέο προωθητικό βίντεο της εταιρείας και δείτε ΕΔΩ ένα time-lapse βίντεο με την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της Norton.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon