.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 16:15

Pol Tarres, Yamaha Tenere 700: The Seeker 2 - Μαγεία, Κατάθεση Ψυχής, Θεϊκές σκηνές! - Video

Τι δύσκολη αποστολή. Σχεδόν αδύνατη. Να καταφέρουν ο Pol Tarres, καβάλα στο Yamaha Tenere 700, με τους αδελφούς Echevarria στη σκηνοθεσία, να ξεπεράσουν το ΕΠΟΣ που είναι το πρώτο Seeker. ΣΧΕΔΟΝ αδύνατη. Αλλά εδώ μιλάμε για 3 μάγους του είδους, που φέρνουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά κάθε αναβάτη μοτοσυκλέτας που αγαπά το θέαμα, τη μοναδική σκηνοθεσία και το περίεργο χιούμορ. Εσείς πιστεύετε πως δεν θα τα κατάφερναν;! Προσοχή όμως. Αν είστε ακροφοβικοί, καρδιακοί, η έχετε κάποια αγχώδη διαταραχή ΜΗΝ δείτε τις σκηνές στους γκρεμούς της παραλίας του Algarve! 

Κανονικά η Yamaha, αλλά και οι οπαδοί της θεαματικής οδήγησης, θα έπρεπε να χτίσουμε ναό θρησκευτικής λατρείας στον 28χρονο Tarres, αλλά και στους Echevarria, για τις σκηνές που κατάφεραν να καταγράψουν στην κάμερα. Τέρατα και σημεία από τις ικανότητες Tarres-Tenere, όσο και μαγεία από τη μοναδική και ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά.

Echevarria bros: "Μας έλεγαν πως η συνέχεια θα ήταν ένα φιάσκο. Τι μπορείς να δώσεις στο κοινό όταν έχεις ήδη δώσει το 100% σου; Η απάντηση είναι το 110%. Τεχνικά η πρόκληση ήταν τεράστια, ενώ δεν τολμήσαμε να επαναλάβουμε πολλές από τις σκηνές λόγω του τεράστιου ρίσκου. Η εμπιστοσύνη μεταξύ αναβάτη και κινηματογραφικής ομάδας έκαναν το αδύνατο δυνατό. Από την άλλη μεριά, η ταινία είναι ένα αυθόρμητο ημερολόγιο για τη φιλία, το κεντρικό θέμα του Seeker 2. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Το διασκεδάσαμε!"

Το project είναι αφιερωμένο στον Gerard Mesalles Prim, φίλο του Tarres, που πέθανε σε ηλικία 44 ετών από υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Pol Tarres: "Ελπίζουμε πως όταν δείτε την ταινία, θα σκεφθείτε αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή και γιατί όχι, να πάρετε τηλέφωνο ένα φίλο που σας χρειάζεται. Αν είναι να σκεφτώ για αυτά που πραγματικά έχουν αξία στη ζωή, είναι πολύ λίγα. Οι άνθρωποι. Η οικογένεια, οι φίλοι, και η περιπέτεια μαζί τους."

Σημειώστε πως παρ' όλη την επικινδυνότητα της σκηνής στους γκρεμούς της παραλίας του Algarve, ο Tarres έκανε την ανάβαση / κατάβαση ΔΥΟ φορές, για να μπορέσει η κάμερα να πιάσει τον άθλο από όλες τις πλευρές. 

"Καθώς βρισκόμουν στην βάση αυτού του σχεδόν κάθετου τοίχου, είπα... δεν μπορώ να το κάνω ούτε για ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο τέλος, στην κορυφή, ούρλιαξα δυο φορές από χαρά! Πάντα αισθάνομαι τρελά ευτυχισμένος όταν ξεπερνώ ένα προσωπικό όριο. Λυπάμαι που δεν είχα μια σημαία να καρφώσω στην κορυφή, για να συνοδεύσω τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ομάδας μας μέχρι στιγμής."

Σημειώστε πως το Tenere 700 του Tarres έχει aftermarket αναρτήσεις, λεπτότερους τροχούς και εξάτμιση της Akrapovic. "Δεν άλλαξα πολλά, αλλά με βοήθησαν πολύ. Και νομίζω πως το αξίζω", λέει ο Pol γελώντας.

Υποκλινόμαστε βαθύτατα. Τι ταινιάρα. Τι αισθήματα. Τι ψυχή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 16:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon