.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 09:56

Το «πολεμικό» Yamaha Tenere του Pol Tarres και πώς θα μετατρέψετε το δικό σας σε replica του!

Μάθετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, και δείτε φωτογραφίες από το υπέροχα διασκευασμένο Yamaha Tenere 700 με το οποίο ο Pol Tarres έκανε σημεία και τέρατα στο συγκλονιστικό βίντεο «The Seeker», ένα από τα πιο θεαματικά off-road βίντεο ever.

Το εντυπωσιακό με το «The Seeker» δεν ήταν τα κόλπα που έκανε ο Tarres, αλλά το όχημα με τα οποία τα έκανε. Γιατί αντί να χρησιμοποιεί Trial ή καθαρόαιμο Enduro bike ο Ισπανός ακροβάτης καβάλαγε ένα Yamaha Tenere 700, και αυτά που έκανε δεν μπορούσε κανένας νους να φανταστεί ότι μπορούν να γίνουν με ένα Adventure bike.

Τώρα, το site Enduro21 δημοσιεύει φωτογραφίες του Javi Echevarria που δείχνουν το συγκεκριμένο Tenere σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, ενώ μας πληροφορεί για τις μετατροπές που έκανε ο Tarres στη μοτοσυκλέτα της Yamaha για το «The Seeker».

yamaha tenere 700 pol tarres 00026

Σημειώστε πως ο Tarres σκοπεύει να αγωνιστεί τουλάχιστον σε ένα γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro καβάλα στο τρομερό Tenere του!

Κι αν περιμένατε να μάθετε πως το Tenere του Ισπανού είναι εντελώς άλλη μοτοσυκλέτα από το μοντέλο παραγωγής, θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα πληροφορώντας σας για το αντίθετο.

yamaha tenere 700 pol tarres 00030

«Πέρα από όλα τα έξτρα που έχω βάλει πάνω στη μοτοσυκλέτα, η βάση είναι στοκ! Οι άνθρωποι της Yamaha μου επέτρεψαν να βελτιώσω ελάχιστα τη μοτοσυκλέτα, καθώς ήθελαν να δείξουν τι μπορεί να κάνει δίχως δραματικές αλλαγές.»

Ο Pol και η ομάδα του αφαίρεσαν όλα τα αχρείαστα εξαρτήματα για την χρήση που επιφύλασσαν στο Τ7, όπως το δευτερεύων σύστημα εμπλουτισμού των καυσαερίων με οξυγόνο, τους καθρέπτες, τα φλας, και τον υπόλοιπο εξοπλισμό δρόμου.

yamaha tenere 700 pol tarres 00002

Τοποθετήθηκε tail-tidy, ενώ πλαίσιο, ψαλίδι και ECU είναι στη στάνταρ μορφή τους.

Η μόνη βελτίωση που έχει υποστεί ο κινητήρας είναι το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, για χαμηλότερο βάρος και βελτιωμένη απόδοση, κομπλέ με προστατευτικό carbon στον σιγαστήρα.

yamaha tenere 700 pol tarres 00003

Η προστατευτική ποδιά είναι η Outback Motortek, ενώ τοποθετήθηκε και προστασία μοχλικού στο πίσω αμορτισέρ, ενώ τα κάγκελα προστασίας είναι του ίδιου κατασκευαστή.

Το τιμόνι είναι στοκ (!), αν και ο Tarres αναφέρει πως θα δοκιμάσει να το αντικαταστήσει στο μέλλον, πιθανώς με το τιμόνι που χρησιμοποιεί στην enduro μοτοσυκλέτα του, ένα Renthal 997.

yamaha tenere 700 pol tarres 00001

Στοκ είναι και οι ζάντες, στοκ και οι αναρτήσεις! «Το μόνο που άλλαξα στον τομέα ήταν τα Off-road ελαστικά Mitas με σαμπρέλες, για την πρόσφυση που χρειαζόμουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μια ίδια Tenere με τη δική μου, με δουλειά δύο ωρών!»

Στοκ και ο συμπλέκτης, με αντικατάσταση της αντλίας του με μια από τη Magura, με κιτ μετατροπής του συμπλέκτη από μηχανικό σε υδραυλικό. 

yamaha tenere 700 pol tarres 00021

Η σέλα είναι διαφορετική (ψηλότερη και πιο άνετη) ενώ προέρχεται από τα επίσημα Rally αξεσουάρ της Yamaha.

Τα φρένα έχουν υποστεί βελτίωση, με δίσκους και τακάκια της Galfer, ενώ η αντλία φρένου παραμένει στοκ.

yamaha tenere 700 pol tarres 00004

Τέλος, νέα είναι η βαφή και τα γραφικά.

Εν τέλει, το συμπέρασμα είναι πως όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα φοβερά και τρομερά κόλπα του «The Seeker» έγιναν με ένα Yamaha Tenere 700 σε σχεδόν στοκ κατάσταση, που έπεσε στα χέρια αναβάτη με αποδεδειγμένα κορυφαίες ικανότητες σε Trial και Enduro.

yamaha tenere 700 pol tarres 00032

Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα καταφέρει ο Pol Tarres στη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro με το Tenere του!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon