.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 11:07

ACEM – Καλεί για το τέλος του εμπορικού πολέμου ΕΕ-ΗΠΑ

Δώστε ένα τέλος σε αυτή τη διαμάχη και καταργήστε τους φόρους-αντίποινα που πνίγουν την αγορά.

Στις 15 Ιουνίου 2021 πρόκειται να διοργανωθεί στις Βρυξέλλες η διάσκεψη ΕΕ-ΗΠΑ με βασικό αντικείμενο τις διαφωνίες των δύο πλευρών στην παγκόσμια αγορά ατσαλιού και αλουμινίου.

Θυμίζουμε πως ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου επιβάλλοντας επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές αυτών των πρώτων υλών (και όχι μόνο), επηρεάζοντας αρνητικότατα μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που εξαρτώνται από αυτές. Η απάντηση της ΕΕ με επιπλέον δασμούς σε Αμερικανικά ανάλογα προϊόντα πρακτικά επιβεβαίωσε τις οικονομικές εχθροπραξίες.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η έκκληση του ACEM (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών) και της ανάλογης Αμερικανικής οργάνωσης USMMA, που ζητούν από τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην άμεση απόσυρση όλων των έμμεσων δασμών, δηλαδή όλων όσων επιβαρύνουν προϊόντα που εξαρτώνται από την παγκόσμια αγορά ατσαλιού και αλουμινίου.

Με πάνω από 113 διεθνείς ενώσεις να απαιτούν την κατάργηση της έκτακτης αυτής φορολόγησης που χρησιμοποιείται ως αντίποινα, αφορώντας πολλές επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν πληγεί – μεταξύ αυτών, και η Μοτοσυκλέτα.

Ο ACEM καλεί δημοσίως την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία στις Βρυξέλλες και να δεσμευτούν πως η διαμάχη για το ατσάλι και το αλουμίνιο θα επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Πηγή: ACEM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 11:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon