.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:33

Honda - Νέα μπαταρία Mobile Power Pack e:

Η Honda παρουσίασε τη νέα μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα, και παράλληλα τα σχέδια της για ενσωμάτωση των συγκεκριμένων μπαταριών στο σπίτι, αλλά και στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού μέσω του concept eMaas - Energy Mobility as a Service.

Η νέα φορητή και ανταλλάξιμη μπαταρία ηλεκτρικών οχημάτων και συσκευών της Honda ακούει στο όνομα Mobile Power Pack e: και έχει μικρές διαφορές οπτικά, αλλά και βελτιώσεις συνολικά σε σχέση με την προηγούμενη Mobile Power Pack που είχε κάνει το ντεμπούτο της το 2017.

Η MPP e: είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου, με το πιο όμορφο design που έχουμε δει σε ανάλογη μπαταρία, με μικρό μέγεθος, μικρό βάρος, και χωρητικότητα 1,3kWh.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη, ή σε συνδυασμό 2 και περισσοτέρων, για ηλεκτρικά οχήματα, για ηλεκτρικές συσκευές και για το σπίτι.

Η Honda κάνει λόγο για μεγάλη αντοχή της MPP e: τόσο στον χρόνο, όσο και στους κραδασμούς, τις υψηλές θερμοκρασίας και τα υγρά.

Οι διαστάσεις της είναι 298 mm × 177.3 mm × 156.3 mm, ζυγίζει 10,3 κιλά, ενώ χρειάζεται 5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

Σίγουρα η συγκεκριμένη μπαταρία δεν αρκεί για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων, αλλά μόνη ή σε… ντουέτο, είναι άριστη για e-scooter.

Η MPP e: θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο για χρήση μέσω leasing στους εταιρικούς πελάτες που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα Honda e:, όμως σε βάθος χρόνου η Honda σκοπεύει να προμηθεύει MPP e: σε άλλες εταιρίες για τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα και προϊόντα. Να θυμίσουμε εδώ την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha για την εξέλιξη κοινού συστήματος μπαταριών για ηλεκτρικά δίκυκλα.

Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας MPP e:, η Honda ανακοίνωσε και το GYRO CANOPY e:, το πρώτο ηλεκτρικό τρίκυκλο scooter της που χρησιμοποιεί το MPP e:, ενώ ανακοίνωσε πως ξεκινά σύστημα battery sharing με την MPP e: για ηλεκτρικά μεταφορικά τρίκυκλα (Rickshaws) στην Ινδία μέσα στο πρώτο μισό του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon