.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 11:33

Η ζώνη διοδίων του Λονδίνου έγινε 18πλάσια σε έκταση!

Την ώρα που συζητιέται θέμα διοδίων για το κέντρο της Αθήνα, στην αγγλική πρωτεύουσα το πήγαν πολύ παραπέρα…

Πολλές συζητήσεις γίνονται αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα για επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λονδίνου που έχει επιβάλλει το λεγόμενο Congestion Charge (χρέωση κυκλοφοριακής συμφόρησης) για όσους εισέρχονται με το όχημά τους στο κέντρο της πόλης.

Η περιοχή αυτή στο κεντρικό Λονδίνο μετασχηματίστηκε με μια πιο οικολογική χροιά στην Ultra Low Emission Zone (or ULEZ) - ζώνη υπερχαμηλών εκμπομπών - το 2019 και η είσοδος σε αυτήν κοστίζει 12.5 λίρες Αγγλίας (περίπου €15 με ισοτιμία 27/10/2021) εκτός αν το αυτοκίνητο είναι μηδενικών ρύπων – βλέπε ηλεκτρικό.

Από τις 25 Οκτωβρίου 2021 η ULEZ επεκτάθηκε στα όρια του βόρειου και νότιου περιφερειακού του Λονδίνου, δηλαδή καλύπτει πλέον μια έκταση 18 φορές μεγαλύτερη από αυτή της αρχικής οριοθέτησης! Όπως βλέπετε στον χάρτη της κεντρικής φωτογραφίας, η περιοχή με ροζ περίγραμμα στη μέση ήταν η αρχική ζώνη και όλη η πράσινη έκταση είναι η νέα που ισχύει εδώ και μερικές μέρες.

Για τις μοτοσυκλέτες, η ελεύθερη είσοδος στη ULEZ απαιτεί ικανοποίηση ενός ανώτατου ορίου εκπομπών καυσαερίων που – κατά το αγγλικό Visordown – ισοδυναμεί με τεχνολογία προδιαγραφών Euro 3.

Το θέμα για μας είναι πως διαφαίνεται μια μέθοδος που μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να “προτρέψει” το κοινό να αναβαθμίσει τα οχήματά του με νέας τεχνολογίας, ειδικά καθώς πλησιάζουμε στην επόμενη δεκαετία, όπου σταδιακά θα απαγορευτούν στην Ε.Ε. οι πωλήσεις νέων οχημάτων που καίνε βενζίνη ή πετρέλαιο – το 2035 έχει ορίσει η Αγγλία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon