.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 11:25

MAHLE Powertrain & Allotrope Energy - παρουσίασαν μπαταρία ηλεκτρικών οχημάτων που φορτίζει σε 90 δευτερόλεπτα!

Η MAHLE Powertrain σε συνεργασία με την Allotrope Energy παρουσίασαν μια νέα επαναστατική τεχνολογία μπαταριών Li-C που προσφέρει πλήρης φόρτιση σε 90 δευτερόλεπτα, καλή πυκνότητα ισχύος, δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, δεν κινδυνεύει από υπερθέρμανση, ενώ η μπαταρία είναι 100% ανακυκλώσιμη!

Με τον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων των υπερπυκνωτών και των παραδοσιακών μπαταριών ιόντων λιθίου, η νέα τεχνολογία λιθίου-άνθρακα επιτρέπει γέμισμα της μπαταρίας στον ίδιο χρόνο με ένα βενζινοκίνητο όχημα.

Επιπρόσθετα οι μπαταρίες Li-C δεν απαιτούν σπάνιες γαίες, είναι πλήρως ανακυκλώσιμες, έχουν μικρό κόστος και δεν κινδυνεύουν από φαινόμενα υπερθέρμανσης.

Η σταθερότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή φόρτιση, δίχως να απαιτούνται πολύπλοκα συστήματα ψύξης, ή εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης της μπαταρίας.

Επιπρόσθετα ο κύκλος ζωής της μπαταρίας υπερβαίνει τις 100.000 φορτίσεις, αριθμός που ξεπερνά εκείνον των συμβατικών μπαταριών, ενώ η μη χρήση σπάνιων γαιών και η πλήρης ανακύκλωση της μπαταρίας συμβάλλουν στο μικρό κόστος αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ως μέρος του project, η MAHLE Powertraing μελέτησε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο ένα ηλεκτρικό scooter που χρησιμοποιείται στη διανομή φαγητού, διαθέτει συμβατική μπαταρία ιόντων λιθίου 500 Wh, και κύκλο διανομής 25 χλμ. Σύμφωνα με το σενάριο, η συμβατική μπαταρία απαιτεί φόρτιση στη μέση της βάρδιας, φόρτιση που υπερβαίνει τα 30 λεπτά. Επιπρόσθετα η φόρτιση σε ταχυφορτιστή μειώνει τη ζωή της μπαταρίας, με τον χρόνο αντικατάστασης της να υπολογίζεται σε 1-2 χρόνια.

Μια μπαταρία Li-C μπορεί να φορτιστεί στα 20kW σε μόλις 90 δευτερόλεπτα!

Με τη νέα αυτή τεχνολογία, οι κατασκευαστές δεν θα χρειάζεται να φορτώνουν το όχημα με βαριές μπαταρίες για να πετύχουν μεγάλη αυτονομία, κι έτσι τα οχήματα θα είναι ελαφρύτερα και θα χρειάζονται μικρότερες και λιγότερες μπαταρίες.

MAHLE Powertrain και Allotrope Energy δημιούργησαν επιπλέον τον δικό τους φορτιστή που παρέχει υπέρ-γρήγορη φόρτιση μέχρι τα 20 kW, που ενισχύει τη δύναμη από μια τυπική μονοφασική σύνδεση 7 kW, μειώνοντας κόστος και πολυπλοκότητα και κάνοντας αχρείαστη την ανάγκη ακριβών αναβαθμίσεων στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 11:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon