.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 15:07

Yamaha TEMPEST 750 GP Anniversary Edition - Επετειακό φουσκωτό σκάφος με speed block γραφικά!

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα της Yamaha Motor Co. από την ίδρυσή της και για να γιορτάσουν αυτές τις έξι δεκαετίες Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Grand Prix, η Yamaha Motor Europe και η Cantieri Capelli παρουσίασαν στο φημισμένο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας, ένα ξεχωριστό φουσκωτό σκάφος (RIB), ο σχεδιασμός του οποίου είναι εμπνευσμένος από τα χρώματα των θρυλικών Yamaha GP μοτοσυκλετών.

Το συγκεκριμένο σκάφος φέρει τα διάσημα λευκά και κόκκινα χρώματα που συνοδεύουν την Yamaha στο μεγαλύτερο μέρος της λαμπρής αγωνιστικής ιστορίας της και τα οποία αποτελούν την βάση των χρωμάτων της επετειακής έκδοσης 60th Anniversary, χρώματα που θα φόρεσαν και οι μοτοσυκλέτες της Yamaha στα πρωταθλήματα WorldSBK και EWC, το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ του 1963 και του 2020, η Yamaha πέτυχε 511 νίκες και 82 τίτλους αναβατών, κατασκευαστών και ομάδων μαζί, με πολλούς εξαιρετικά επιτυχημένους αναβάτες όπως ο Giacomo Agostini - ο πιο επιτυχημένος οδηγός Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Grand Prix στην ιστορία ακόμα και σήμερα, ο Kenny Roberts, ο Wayne Rainey και ο ζωντανός θρύλος Valentino Rossi.

Με γνώση στους κινητήρες υψηλής απόδοσης, ο αναβάτης Niccolò Canepa εντυπωσιάστηκε στο Endurance World Championship με την ομάδα Yamalube YART της Yamaha, από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Tempest 750 Sport RIB της Capelli, καθώς και από την εξωλέμβια μηχανή Yamaha Marine V6 250hp, δοκιμάζοντας τις επιδόσεις του σκάφους στο Varazze της Ιταλίας. Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο Canepa πήγε κατευθείαν στο Circuit Paul Ricard στη Νότια Γαλλία για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον 24ωρο αγώνα Bol d'Or του EWC.

Το σκάφος που είναι αφιερωμένο στην επετειακή έκδοση 60th Anniversary GP της Yamaha, αποκαλύφθηκε στο κοινό στην εκδήλωση υψηλού κύρους - Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας, στις 16 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που παρουσιάστηκαν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες R1 της Yamaha στα ίδια χρώματα, στην πίστα της Βαρκελώνης (Barcelona-Catalunya) και στην πίστα Paul Ricard.

Επετειακή έκδοση TEMPEST 750 GP Anniversary Edition

Το φουσκωτό σκάφος (RIB) TEMPEST 750 SPORT σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Cantielli Capelli στην Ιταλία και αποτελεί την ιδανική επιλογή για χρήστες που αναζητούν ένα σκάφος μεσαίου μεγέθους με βελτιστοποιημένο χώρο στο σκάφος και υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού. Γρήγορο, δυναμικό και διασκεδαστικό, το TEMPEST 750 SPORT διαθέτει γάστρα υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένη για να φτάνει τις υψηλότερες ταχύτητες διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη άνεση και ευστάθεια.

Το σκάφος τροφοδοτείται από μια μονή εξωλέμβια μηχανή V6 250hp της Yamaha, ειδικά εξατομικευμένη με τα επετειακά χρώματα.

Η κομψή, λεπτή και ελαφριά σχεδίαση των νέων εξωλέμβιων μηχανών V6 είναι η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά σειρά Premium V6 που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα η Yamaha. Για την εξωλέβια μηχανή V6 250 ίππων, χαρακτηριστικά όπως το Digital Electric Steering (DES), η αποκλειστική λειτουργία TotalTilt της Yamaha και το σύστημα Thrust Enhancing Reverse Exhaust (TERE), συμπληρώνονται από την εντυπωσιακή νέα εμφάνιση που είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική XTO της Yamaha.

Το φουσκωτό σκάφος της επετειακής έκδοσης TEMPEST 750 GP Anniversary Edition διαθέτει έναν αριθμό βελτιώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τα χρώματα που θα κοσμούν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες R1 της Yamaha, που συμμετείχαν στον γύρο WorldSBK της Βαρκελώνης και στον αγώνα Bol d'Or του EWC.

Η επετειακή έκδοση TEMPEST 750 GP Anniversary Edition περιλαμβάνει:

  • Μία εξωλέμβια μηχανή V6 250 ίππων της Yamaha, που την κοσμεί η χαρακτηριστική σχεδίαση speed block και που είναι μέρος της χαρακτηριστικής αγωνιστικής κληρονομιάς της Yamaha
  • Ριγέ ταπετσαρία σε λευκό, κόκκινο και μαύρο για να ταιριάζει με τα χρώματα του ρεζερβουάρ καυσίμου και του περιβλήματός του στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Yamaha R1
  • Κίτρινο μαξιλαράκι στην κονσόλα με το λογότυπο της επετειακής έκδοσης 60th Anniversary
  • Λογότυπο Yamaha στην ταπετσαρία της πλώρης
  • Μαύρο T Top με τα λογότυπα της επετειακής έκδοσης 60th Anniversary
  • Ασορτί μαύρο τιμόνι και χειρολαβές με κόκκινη ραφή στο πηδάλιο
  • Τραπέζι με φινίρισμα από άνθρακα για να ταιριάζει με τον προφυλακτήρα των σωλήνων
  • Φτερό με εφέ άνθρακα
  • Πτερύγια αγκυροβόλησης
  • Σύστημα ραδιοφώνου με τέσσερα ηχεία υψηλής απόδοσης σε ταιριαστά χρώματα
  • Σχεδιασμός speed block της Yamaha στο κάλυμμα του κινητήρα και τις πλευρές των σωλήνων
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 15:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon