.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 10:55

Η Continental εξελίσσει νέες μπαταρίες για ηλεκτρικά σκούτερ/μοτοσυκλέτες

Σε συνεργασία με την Varta, η Continental δουλεύει πάνω σε νέες, μικρές και αποσπώμενες μπαταρίες για σκούτερ/μοτοσυκλέτες έως 125cc

Τα νέα ηλεκτρικά σκούτερ ή μοτοσυκλέτες θα επωφεληθούν στο άμεσο μέλλον από τις νέας γενιάς μπαταριών 48v που ετοιμάζει η Continental, σε συνεργασία με την Varta.

Οι νέες αυτές συστοιχίες μπαταριών έχουν σχεδιαστεί έχοντας κατά νου μοτοσυκλέτες ή σκούτερ περί τα 125cc.

Η κάθε μπαταρία θα προσφέρει μια αυτονομία γύρω στα 50 χιλιόμετρα με απόδοση 10kW και θα μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μπαταρίες, έτσι ώστε να αυξηθεί η αυτονομία του οχήματος.

Κάτι που ήδη γίνεται στα ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον, η κάθε μπαταρία θα ζυγίζει 9 κιλά κι έτσι θα μπορεί κανείς να τις βγάζει από το σκούτερ και να τις φορτίζει σπίτι του, κάτι που επίσης ήδη γίνεται σε κάποια μοντέλα.

Το ευχάριστο είναι ότι στο μέλλον θα υπάρχουν πολλές παραλλαγές πάνω στις νέες αυτές μπαταρίες, καθώς η γερμανική Varta συνεργάζεται αυτό το διάστημα και με την KTM, για να ετοιμάσουν μια σειρά μπαταριών από 20kW έως 250W!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η KTM είναι μέλος του “Electric Consortium” που συμπεριλαμβάνει κατασκευαστές όπως η Honda, η Yamaha και ο Όμιλος της Piaggio.

Έτσι, το γεγονός ότι θα έχουμε αποσπώμενες μπαταρίες, υποδηλώνει ότι στο μέλλον μάλλον θα επικρατήσει ένα universal plug-in-and-play σύστημα, με τις μπαταρίες να είναι συμβατές και λειτουργικές μεταξύ των κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 10:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon