.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 16:41

Νέο ρεκόρ τελικής για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Delfast!

Η ηλεκτροκίνηση συνεχώς εξελίσσεται και σπάει το ένα όριο μετά το άλλο. Μια από τις εταιρείες που πιέζουν τα όρια της ηλεκτροκίνησης είναι η Delfast, που σημείωσε νέο ρεκόρ στην Εβδομάδα Ταχύτητας Bonneville 2021.

Μπορεί την Delfast να την ακούτε για πρώτη φορά, ωστόσο αυτή η εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει κάθε όριο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στους δύο τροχούς.

Το 2017 η εν λόγω εταιρεία, με έδρα στην Ουκρανία, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness για τη μεγαλύτερη αυτονομία σε ηλεκτρικό δίκυκλο.

Η άνοδός της τα επόμενα χρόνια έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να προμηθεύει με ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες αστυνομικές δυνάμεις ανά τον κόσμο.

delfast-dnepr-electric-motorcycle-record-2021_1.jpg

Το τελευταίο τους επίτευγμα είναι το νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας από ηλεκτρικό δίκυκλο.

Αυτό σημειώθηκε στην Εβδομάδα Ταχύτητας στο Bonneville με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που βασίστηκε πάνω στην Dnepr του 2018.

Η μοτοσυκλέτα τους έφτασε τα 168.62 χλμ/ώρα κι έκανε το νέο ρεκόρ στην κατηγορία “A” Omega.

Οδηγός ήταν ένας γνωστός Ουκρανός αγωνιζόμενος με συχνή παρουσία στο Bonneville, ο Serhii Malyk.

delfast-dnepr-electric-motorcycle-record-2021_3.jpg

Λίγα πράγματα που αξίζει να σημειώσουμε για την Dnepr, είναι πως αποτελεί μια εταιρεία με αρκετά μεγάλη ιστορία στο χώρο, αφού δημιουργήθηκε πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Μέχρι το 1952 κινούνταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά μετά οι εργασίες της εκτοξεύτηκαν με συνεργασίες με το στρατό της χώρας.

Η ιστορία τους στο χώρο της ηλεκτροκίνησης μετρά λίγα χρόνια, κατάφεραν όμως να ετοιμάσουν αυτή την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα και να σημειώσουν δύο ρεκόρ σε διάστημα 4 ετών.

delfast-dnepr-electric-motorcycle-record-2021_4.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 16:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon