.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 17:21

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα MyCar

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τέλη κυκλοφορίας και ακινησία/κυκλοφορία οχήματος είναι διαθέσιμη για το κοινό.

Εδώ και μερικές μέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCar είναι στη διάθεση του κοινού, ενσωματώνοντας μερικές υπηρεσίες που αποσκοπούν στο να εξυπηρετήσουν τυπικές διαδικασίες δίχως να απαιτείται φυσική παρουσία στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επιλογή για εξόφληση τελών κυκλοφορίαw για διάστημα μικρότερο του πλήρους έτους, με την πληρωμή να γίνεται ανάλογα με τους μήνες που θα κυκλοφορήσει το όχημα.

Πρόκειται για μια δυνατότητα που προσφέρεται μόνο για μια φορά φέτος, καθώς αν ξανατεθεί το όχημα σε ακινησία μέσα στο 2021 δεν θα είναι δυνατή η εκ νέου επαναφορά σε κυκλοφορία με το ίδιο καθεστώς, αλλά θα πρέπει να πληρωθεί το σύνολο των τελών του χρόνου (μείον όσα έχουν ήδη εξοφληθεί).

Παράλληλα, μέσω του MyCar (με κωδικούς Taxisnet) οι ιδιοκτήτες οχημάτων αποκτούν τη δυνατότητα να το θέσουν σε εκούσια ή ακούσια εκινησία (κατάθεση πινακίδων) απλά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας. Εξυπνάδες όπως να δηλώσουμε ακινησία και μετά να το βγάλουμε στον δρόμο με τις πινακίδες αυτές μπορούν να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες, καθώς οι παραβάτες αντιμετωπίζουν εξοντωτικά πρόστιμα.

Η εφαρμογή MyCar βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.aade.gr/mycar.

Διαβάστε ακόμη: Τι προβλέπει αναλυτικά η τροπολογία για την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 17:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon