.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 17:48

H Ducati τιμά την Ημέρα της Γης 2021 – “Εξετάζουμε τα συνθετικά καύσιμα”

Παρέα με σύσσωμο το Volkswagen Group, η Ιταλική εταιρεία εντάσσεται στο #Project1Hour.

Η Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 είναι η παγκόσμια Ημέρα της Γης για το 2021 και στα πλαίσια αυτής ο όμιλος VW ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα.

Το #Project1Hour, δηλαδή το “Σχέδιο 1 Ώρα”, είναι μια πρωτοβουλία που προβλέπει πως όλες οι εταιρείες του Ομίλου θα αφιερώσουν μία ώρα για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενούς τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, η δήλωση του Claudio Domenicali, διευθύνοντα συμβούλου της Ducati, είχε και μια είδηση ηλεκτρικού ενδιαφέροντος:

“Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο #Project1Hour. Η Ducati ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος και δεσμεύεται καθημερινά στην εξυπηρέτηση των στόχων της Περιβαλλοντικής της Αποστολής. Είναι ένα θέμα που εμπλέκει οριζόντια όλα τα τμήμαα της εταιρείας, από τον βιομηχανικό σχεδιασμό ως τη διοργάνωση εκδηλώσεων, από τις καθημερινές δράσεις του κάθε υπαλλήλου ως τον σχεδιασμό μελλοντικών προϊόντων. Μέσα στα επόμενα πέντε θα δούμε ηλεκτρικά οχήματα με το σήμα της Ducati που δεν θα χάνουν τον αισθησιασμό και τις επιδόσεις τους.”

Πριν μερικές εβδομάδες ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Ducati, Francesco Milicia, είχε προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το πράσινο μέλλον της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Αγγλική εφημερίδα MCN.

Ερωτηθείς αν οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι ο τρόπος να προσελκύσουν νέους αναβάτες στη Ducati, ο Milicia δήλωνε:

“Σκεφτόμαστε και δουλεύουμε για την ηλεκτροκίνηση. Είμαστε μέρος ενός Ομίλου που κινείται γρήγορα στην κατεύθυνση αυτήν και είναι μια καλή ευκαιρία για τη Ducati.

“Αν θα φτιάξουμε μια ηλεκτρική Ducati σύντομα; Όχι. Νομίζουμε πως για το είδος των μοτοσυκλετών που παράγουμε τώρα, μια ηλεκτρική δεν μπορεί να εγγυηθεί την απόλαυση, την αυτονομία, το βάρος κλπ που περιμένουν οι αναβάτες της Ducati.

“Κοιτάζουμε επίσης πολύ προσεκτικά και άλλες λύσεις μηδενικών ή ελάχιστων ρύπων, όπως τα συνθετικά καύσιμα. Άλλες εταιρείες του Ομίλου, όπως η Porsche, τα εξετάζουν και είναι κάτι που μελετάμε μεσοπρόθεσμα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 17:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon