.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 12:41

R.I.P. Jordi Riera Baró – Απεβίωσε ο πατριάρχης της Rieju

Γιος του ιδρυτή της Ισπανικής εταιρείας, κατάφερε υπό την ηγεσία του να την αναδείξει σε παγκόσμια δύναμη.

Γεννημένος στην πόλη Figueras, γενέτειρα του Salvador Dali, ο γιος του Luis Riera δεν άργησε να εργαστεί δίπλα στον πατέρα του που είχε ιδρύσει και διήυθυνε την κατασκευάστρια μοτοσυκλετών Rieju από το 1934.

Αρχικά η εταιρεία κατασκεύαζε εξαρτήματα ποδηλάτων, ενώ από το 1947 στράφηκε στις μοτοσυκλέτες. Οι πρώτες της προσπάθειες έγιναν με κινητήρες έτοιμους από Γαλλικές εταιρείες, ωστόσο σταδιακά άρχισε να εξελίσσει τη δική της τεχνολογία.

Ο Jordi ήρθε να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση το 1968 και σύντομα βρέθηκε στο τιμόνι της για να την οδηγήσει σε μεγάλη ανάπτυξη κατά τη δεκαετία του 1980. Οι μικρές μοτοσυκλέτες της έφτασαν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σήμερα η Rieju περνά μια δεύτερη φάση ανάπτυξης και έχει ενισχυθεί αποκτώντας τεχνολογία της Gas Gas που περίσσεψε από τη στιγμή που η δεύτερη πέρασε στον όμιλο ΚΤΜ - μάλιστα αναμένεται η παρουσίαση και της Ελληνικής αντιπροσωπείας της.

Ο Jordi Riera Baró έφυγε από τη ζωή στην ίδια πόλη που γεννήθηκε, έχοντας συμπληρώσει τα 84 χρόνια του και με τον γιο του, Jordi Riera Tarrés, στο τιμόνι της επιχείρησης.

“Ο πατέρας μου έχει επιδείξει μεγάλη αγάπη και στενή σύνδεση με την εταιρεία ως και τις τελευταίες του μέρες. Επισκεπτόταν το γραφείο του κάθε βδομάδα για να είναι κοντά σε αυτό που υπήρξε οικογένειά του για σχεδόν 70 χρόνια,” αναφέρει ο γιος του στο δελτίο αναγγελίας θανάτου του Jordi Riera Baró.

Πηγή: Rieju

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon