.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 15:06

Πατέντα για ιπτάμενη μοτοσυκλέτα κατέθεσε η Subaru

Μπορεί η Ιαπωνική εταιρεία να φτιάχνει μόνο αυτοκίνητα, μα όταν θα ασχοληθεί με τη μοτοσυκλέτα θα ... πετάει!

Η αρχική δημοσίευση της είδησης την 1η Απριλίου 2021 δικαιολογημένα έκανε τους περισσότερους καχύποπτους. Ωστόσο η Αμερικανική υπηρεσία για κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων πατεντών (USPTO) δεν συνηθίζει να κάνει πρωταπριλιάτικες πλακίτσες και η συγκεκριμένη πατέντα της Subaru είναι πέρα για πέρα σοβαρή – είχε κατατεθεί άλλωστε από τον περασμένο Ιούλιο.

Η εταιρεία κατέθεσε τα σχέδιά της για μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα, η οποία θα μπορεί να κινείται κανονικά στον δρόμο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μα θα διαθέτει και πτυσσόμενα φτερά με έλικες, με τα οποία θα μπορεί να απογειωθεί και να πετάξει.

subaru brevetto moto volante 1

Το αντικείμενο της πατέντας αφορά κυρίως στον μηχανισμό που ανοιγοκλείνει τα φτερά, καθώς και τα χειριστήρια που έχει στη διάθεσή του ο αναβάτης. Η Subaru προτείνει μια διάταξη που βασίζεται σε όλα τα γνώριμα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας (γκάζι, φρένο, συμπλέκτης κλπ) σε χέρια και πόδια, εισάγοντας μια δεύτερη γκαζιέρα που θα αφορά τους έλικες στα φτερά.

Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τον θερμικό της κινητήρα στο έδαφος, ενώ στον αέρα οι έλικες θα ελέγχονται από ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούμενους από μπαταρίες που φορτίζονται από τον θερμικό κινητήρα όσο αυτός λειτουργεί στο έδαφος.

Η πατέντα αυτή είναι συνέχεια μιας ανάλογης πατέντας που η Subaru είχε καταθέσει στην Ιαπωνία το 2019, άρα μάλλον το κοιτάζει σοβαρά το θέμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon