.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 14:07

MV Agusta - Αγόρασε ιστορική αγωνιστική μοτοσυκλέτα της για να την αναπαλαιώσει

Η MV Agusta αγόρασε πρόσφατα μια CSS 175/204cc, μια ιστορική αγωνιστική μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του 1950, με σκοπό να την αναπαλαιώσει, φέρνοντας την στην original κατάσταση της, ενώ αυτό είναι το πρώτο project του νέου Τμήματος Αναπαλαιώσεων της εταιρείας της Schiranna.

Η μοτοσυκλέτα είχε αγοραστεί αρχικά το 1958 από τον Βρετανό αναβάτη και συλλέκτη Chris Newport. Πωλητής ήταν ο Stanley Hailwood, πατέρας του θρυλικού Mike «The Bike» Hailwood, 9 φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή, και εμβληματικό αναβάτη της MV Agusta!

Ο Newport έτρεξε τη μοτοσυκλέτα σε ερασιτεχνικούς αγώνες, κυρίως στο Brands Hatch, πριν την πουλήσει με τη σειρά του.

Το 2012, το μοντέλο εμφανίστηκε στην Ολλανδία, και πρόσφατα βγήκε σε δημοπρασία στο site «Catawiki».

Ένα μέλος της διοίκησης της MV Agusta εντόπισε τη δημοπρασία, και σύντομα η μοτοσυκλέτα πέρασε στην ιταλική φίρμα.

Στην αρχική της μορφή η μοτοσυκλέτα ήταν 175 κ.εκ. ενώ κατόπιν «ανέβηκε» στα 204 κ.εκ., και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της MV Agusta.

Η μοτοσυκλέτα ευτυχώς διέθετε τα περισσότερα από τα αρχικά εξαρτήματα της, όπως τα καρμπιρατέρ ΤΤ Amal, τα ελαστικά «green spot» της Avon, το όργανο της Smiths, και την εξάτμιση «μεγάφωνο».

Ο Timur Sardarov, CEO της MV Agusta δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Αυτή η εκπληκτική μοτοσυκλέτα επιστρέφει στο σπίτι της, εκεί που γεννήθηκε πριν 70 χρόνια! Ένα φοβερό πρώτο project για το νέο Τμήμα Αναπαλαιώσεων της φίρμας. Στόχος μας να επαναφέρουμε πολύτιμα vintage μοντέλα στην αρχική τους κατάσταση, μέσα από τη δουλειά των παθιασμένων κληρονόμων εκείνων που τα κατασκεύασαν.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon