.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 09:35

Απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών - Κίνηση μόνο με SMS - Τι ισχύει από το ερχόμενο σαββατοκύριακο

Σε νέες ανακοινώσεις προέβη χθες Τετάρτη 31 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κος Χαρδαλιάς, Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου. Χαρακτηριστικά, ενώ άλλαξαν τα μέτρα που αφορούν στο ψάρεμα από στεριά και σκάφος, και τις μετακινήσεις εκτός δήμων για την επίτευξη του, στο τραπέζι έπεσαν νέα μέτρα που αφορούν στην κίνηση με μοτοσυκλέτες και scooters ''αλλά και κάθε δίκυκλο που φέρει κινητήρα''.

Όπως αναφέρει ο κύριος Χαρδαλιάς και επιβεβαιώσαμε στο σχετικό Φ.Ε.Κ. που κυκλοφόρησε σήμερα, επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του υφυπουργού πολιτικής προστασίας.

Χαρακτηριστικά, ο νόμος υπ'αριθμόν 4690 αναφέρει ρυτά στο κεφάλαιο 2, ''Απαγόρευση μοτοσυκλετών το σαββατοκύριακο. Κίνηση τις καθημερινές αποκλειστικά με sms στο 13033 αυστηρά για λόγους ανάγκης και προμήθειες αγαθών.''

Ένα τρελό μέτρο - μέσα σε όλα όσα έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα, το οποίο προήλθε από την αλόγιστη χρήση μοτοσυκλετών τα σαββατοκύριακα, για προσωπικούς λόγους ή για hobby.

Μέσα σε όλα, μετά το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, εντύπωση μας κάνει πως ο κύριος Χαρδαλιάς παραδίδει στην κυκλοφορία τον νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης ο οποίος οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο και στον Παρθενώνα.

Για την κίνηση σε αυτό το τμήμα, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται slick ελαστικά.

Διαβάστε το Φ.Ε.Κ. και τα συμπεράσματα δικά σας.

5f9d25bd4a7b0-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 09:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon