.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 11:39

Γαλλία - Νέα κυβερνητική έρευνα για τη διήθηση, μετά τις διαμαρτυρίες για την απαγόρευση της

Μετά από τις διαμαρτυρίες περισσότερων από 20.000 Γάλλων μοτοσυκλετιστών, που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην κατάργηση της διήθησης λόγω έρευνας που έκανε λόγο για αυξημένα τροχαία ατυχήματα, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες έρευνες για την πρακτική.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ομάδα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών FFMC, μέλος της FEMA, συναντήθηκε με εκπροσώπους της γαλλικής κυβέρνησης, για την απαγόρευση της διήθησης. Εκεί οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ανέφεραν πως δεν πρόκειται να απαγορευτεί η διήθηση πριν διεξαχθεί και δεύτερη έρευνα, καθώς υπήρξαν ενστάσεις για τις μεθόδους και τα αποτελέσματα της πρώτης.

Πέρα από τη δεύτερη αυτή έρευνα για την σχέση διήθησης και οδικής ασφάλειας, ξεκινά μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης τόσο στους υποψήφιους οδηγούς, όσο και στους ήδη κατέχοντες άδεια οδήγησης, για την διήθηση και τους κανόνες που τη διέπουν στο συνεχιζόμενο πείραμα της Γαλλίας, σε συγκεκριμένες μεγαλουπόλεις.

Το νέο πείραμα θα διεξαχθεί σε περισσότερες πόλεις, ενώ η έμφαση δίνεται πλέον στην στοχευμένη και λεπτομερή ενημέρωση όλων των οδηγών και αναβατών.

Μέχρι τώρα το πείραμα να ξεκινήσει ξανά, η διήθηση παραμένει σε καθεστώς απαγόρευσης, και οι αναβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο αν την εξασκούν.

Η FFMC ενημέρωσε έτσι τους Γάλλους αναβάτες να την ενημερώσουν αν δεχτούν κλήσεις, παρακαλώντας να πρυτανεύσει η κοινή λογική σε όσους κάνουν διήθηση, σύμφωνα με τα πρότυπα του προηγούμενου πειράματος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon