.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 09:50

Honda - Πατέντα μοτοσυκλέτας με το δικό της drone!

To τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Honda δημοσίευσε μια πατέντα για μοτοσυκλέτα που θα διαθέτει βάση για drone στην ουρά, με τους στόχους της ιδέας να παραμένουν ακόμα αρκετά ασαφείς.

Ναι. Μια μοτοσυκλέτα, ηλεκτρική μάλιστα, με ένα drone στην ουρά της. Γιατί;! Η πατέντα της Honda δίνει αρκετές απαντήσεις, καμιά από τις οποίες δεν πείθει ιδιαίτερα.

Μέσα στις πιθανές χρήσεις του drone, γράφει η Honda, είναι η μεταφορά φορτισμένων μπαταριών στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αυξάνοντας την αυτονομία της.

Έχοντας υπόψη όμως το βάρος των μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ένα drone μικρό αρκετά για να «φωλιάσει» στην ουρά μιας μοτοσυκλέτας, θα μπορεί να σηκώσει μπαταρίες 10-20 κιλών. Όχι, δεν το βλέπουμε να συμβαίνει.

Ένας πιο ρεαλιστικός στόχος θα ήταν να μπορεί το drone να πετάξει μπροστά από τη μοτοσυκλέτα, αναφέροντας ασύρματα πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται στην πορεία του αναβάτη.

Μια ενδιαφέρουσα χρήση του drone όταν κάθεται στην ουρά της μοτοσυκλέτας, όπως αναφέρεται στην πατέντα, είναι οι έλικες του να λειτουργούν, ψύχοντας ένα ψυγείο του κινητήρα! Ενδιαφέρουσα, αλλά πιθανώς μη πραγματοποιήσιμη, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για λόγους θορύβου από τις έλικες.

Θυμίζουμε τέλος πως το 2018, η Ural είχε παρουσιάσει την Ural Air LE, μια μοτοσυκλέτα με καλάθι που περιείχε ένα μη αυτόνομο drone της DJI, το οποίο μπορούσε να χειριστεί ο συνεπιβάτης, παρατηρώντας από ψηλά τον δρόμο μπροστά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 09:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon