.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 14:14

BMW: Αντίο EICMA και Intermot

Με ένα σύντομο δελτίο Τύπου η BMW Motorrad ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς προτίθεται εφεξής να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα διαδικτυακώς.

Η χρονιά του κορωνοϊού έφερε κάθε λογής ανατροπές στην πραγματικότητά μας, για τις περισσότερες των οποίων ήμασταν παντελώς απροετοίμαστοι. Θύματα της νοσηρής αυτής χρονιάς έπεσαν αναπόφευκτα και οι μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας, καθώς το 2020 θα περιελάμβανε κανονικά και την ετήσια EICMA αλλά και τη διετήσια Intermot.

Αν θυμάστε τη σχετική επικαιρότητα της πρώτης φάσης της πανδημίας, οι δύο πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν επίσημα πως δεν θα πήγαιναν σε καμιά διεθνή έκθεση ήταν οι BMW και KTM – σε μια εποχή που η EICMA δήλωνε ακόμη πως θα διεξαχθεί κανονικά.

Σήμερα ωστόσο η νέα ανακοίνωση της BMW Motorrad δεν αναφέρεται μόνο στις εκθέσεις του 2021, μα το διευρύνει σε ένα νέο, μόνιμο μοτίβο. Η πρώτη παράγραφος του δελτίου Τύπου είναι αμείλικτα ξεκάθαρη:

“Νέα ζωντανά και ψηφιακά φορμά θα παίρνουν σταδιακά τη θέση των εμφανίσεων σε εκθέσεις της BMW Motorrad στο μέλλον. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει πως οι παραδοσιακές δεσμεύσεις στις δύο κορυφαίες εκθέσεις, EICMA στο Μιλάνο και Intermot στην Κολωνία, οι οποίες στο παρελθόν διοργανώνονταν κεντρικά από τη BMW Motorrad, πλέον δεν ισχύουν.”

Πρόκεται γι’ αυτό που η BMW αποκαλεί ως “νέα ευθυγράμμιση της επικοινωνιακής της πολιτικής”, η οποία στρέφεται σε ψηφιακές μεθόδους θεωρώντας πως έτσι θα προσεγγίσει καλύτερα συγκεκριμένες μερίδες του αγοραστικού κοινού, ανάλογα με το εκάστοτε προϊόν.

Οι Γερμανοί εξηγούν στη συνέχεια πως η ψηφιακή παρουσίαση εξυπηρετεί καλύτερα την ελαστικότητα και την προσαρμοστικότητα, προσφέροντας πιο άμεση επαφή με τον πελάτη. Με άλλα λόγια, αλλιώς είναι να σκάει το μπαράζ νέων μοντέλων από όλους τους κατασκευαστές την πρώτη μέρα της έκθεσης κι αλλιώς να προγραμματίζει ο καθένας το δικό του σόου στον χρόνο που τον βολεύει.

Κλείνοντας το δελτίο Τύπου της η BMW ωστόσο μας λέει πως θα συνεχίσει να έχει παρουσία σε επιλεγμένες εθνικές εκθέσεις και παραμένει ανοικτή σε νέες πλατφόρμες.

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε σε πρώτη φάση πως αρχίζει να απορρίπτεται το φορμά της μεγάλης διεθνούς έκθεσης, αλλά τίποτε από τα παραπάνω δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να σημαίνει απλώς μεταβίβαση της ευθύνης από τη μητρική BMW στην αντιπροσωπεία της εκάστοτε χώρας.

Θα μπορούσε δηλαδή να φορτωθεί με το κόστος και το τρέξιμο της EICMA η BMW Italia, ωστόσο είναι μάλλον προφανές πως οι πρεμιέρες των νέων μοντέλων θα πάρουν ψηφιακή προτεραιότητα, αντί να περιμένουν να ανασηκωθεί το σεντόνι στο περίπτερο της έκθεσης.

Πλέον αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε αν υπάρχουν άλλοι κατασκευαστές με ανάλογες προθέσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon