Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 13:24

Kawasaki - Rideology και Υβριδική ισχύς

Η νέα επίθεση τεχνολογίας της Kawasaki φέρνει Υβριδικές μοτοσυκλέτες.

Πρόσφατα η Kawasaki παρουσίασε ένα βίντεο με τις τελευταίες εξελίξεις του στρατηγικού σχεδίου Rideology, στο οποίο μας παρουσιάζεται η επόμενη τεχνολογική μέρα των μοτοσυκλετών της εταιρείας με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεν είναι όμως αυτή η μόνη εξέλιξη που προλογίζεται για τις αυριανές μοτοσυκλέτες της Kawasaki, καθώς ένα ακόμη επίπεδο προς εξερεύνηση αφορά στην Υβριδική τεχνολογία.

Η αντικατάστασης των κινητήρων εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικούς πλέον επιβάλλεται νομοθετικά σε ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου, ωστόσο ως τότε η αγορά των αυτοκινήτων έχει δείξει έναν δρόμο που παρακάμπτει ευφυώς τα μειονεκτήματα της Ηλεκτροκίνησης.

Με τη σημερινή τεχνολογία μπαταριών τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δεν έχουν επαρκές βεληνεκές με μια φόρτιση, γεγονός που συνιστά τροχοπέδη για την ενσωμάτωσή τους στην αγορά – παρέα με το κόστος απόκτησης που παραμένει πολύ ακριβό για όσα μπορούν να προσφέρουν.

Η υβριδική τεχνολογία, δηλαδή η σύμπραξη παραδοσιακού κινητήρα με ηλεκτρομοτέρ, μπορεί να προσφέρει πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα με τα σημερινά δεδομένα, καθώς η ηλεκτρική ισχύς προσφέρει καθαρή και οικονομική λειτουργία στην πόλη, ενώ η συνύπαρξη με έναν κινητήρα βενζίνης (ή πετρελαίου) επιτρέπει τις αποδράσεις σε μακρινούς προορισμούς και βγάζει από τη μέση το άγχος του να μείνει κανείς ξεφόρτιστος στη μέση του πουθενά.

Και στην περίπτωση της Ελλάδας των ανύπαρκτων δικτύων φόρτισης, αυτή η “μέση του πουθενά” καλύπτει κάτι σαν το 99% της χώρας.

Μόνο που στα αυτοκίνητα η υβριδική λύση είναι σαφώς πιο εφικτή μιας και υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος για διπλές κινητήριες μονάδες και διπλές πηγές ενέργειας (και βενζίνη και μπαταρίες).

Στη μοτοσυκλέτα, από την άλλη, αυτό προς το παρόν αποτελεί ένα στοίχημα επιστημονικής φαντασίας, να όμως που η ανακοίνωση της Kawasaki ανοίγει ένα νέο παράθυρο.

Το βίντεο, όπως θα δείτε, δεν αποκαλύπτει τίποτε περισσότερο από έναν πίσω τροχό κινούμενο από ηλεκτρικό μοτέρ στο δυναμόμετρο, ωστόσο η σημασία του είναι μεγάλη: είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος κατασκευαστής προλογίζει την εφαρμογή τέτοιας τεχνολογίας σε μοτοσυκλέτα.

Δείτε το στη συνέχεια.

 

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube