.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 12:10

Honda - Μοτοσυκλέτα που θα διαβάζει τη σκέψη του αναβάτη!

Όσο κι αν ακούγεται βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η Honda δουλεύει πάνω σε σύστημα που θα διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα του αναβάτη, θα καταλαβαίνει τις προθέσεις του και θα πληροφορεί τη μοτοσυκλέτα η οποία θα τον βοηθά να στρίψει, να φρενάρει… ακόμα και να κάνει σούζα!

Το όλο θέμα θυμίζει ελαφρώς και το εγκεφαλικό εμφύτευμα Neuralink του Elon Musk, ενώ είναι ότι πιο προχωρημένο έχουμε δει όσον αφορά σε πατέντες μεγάλης εταιρείας.

Η ιδέα έχει ως εξής: ο αναβάτης φορά ένα κράνος με ηλεκτρόδια, που μπορούν να ανιχνεύσουν τα εγκεφαλικά κύματα του και να τα στείλουν σε μια υπολογιστική μονάδα στη μοτοσυκλέτα, που θα τα ερμηνεύει και κατόπιν θα κάνει ανάλογο fine-tuning στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, παίρνοντας ως επιπρόσθετη παράμετρο τις… προθέσεις του αναβάτη.

Το πώς ο υπολογιστής θα καταφέρνει να μεταφράσει τα εγκεφαλικά κύματα του αναβάτη σε προθέσεις που αφορούν στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας, μας διαφεύγει εντελώς.

Στις πατέντες πάντως που κατέθεσε η Honda στις Η.Π.Α. βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα να κάνει σούζα, καθώς έχει… ανιχνεύσει αναλόγως τις προθέσεις του αναβάτη! Φανταστείτε να κάνει λάθος το πρόγραμμα. Φανταστείτε να σκεφτείτε “λαμπάδες”, και το μηχανάκι ξαφνικά να στηθεί 12 o’ clock! Κι άντε μετά να εξηγήσεις στην αστυνομία πως η μοτοσυκλέτα σου πήρε τον έλεγχο και έκανε μόνη της σούζες.

Παράλληλα υπάρχει και πρόβλεψη να παίρνει τον έλεγχο η μοτοσυκλέτα από τον αναβάτη και για να στρίψει μόνη της, με σερβομηχανισμό.

Τι να πούμε εμείς τώρα… απλώς λάβετε υπόψη σας πως η εν λόγω τεχνολογία βρίσκεται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, οπότε έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, μέχρι να δούμε την πλήρη σύνδεση μοτοσυκλέτας-ανθρώπου, και τη δημιουργία ενός φουτουριστικού κενταύρου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon