.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 09:44

Ξεκινά η εφαρμογή κοινού πομποδέκτη στα διόδια των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων

Από 4 Νοεμβρίου 2020 οι συσκευές για διέλευση από τις ηλεκτρονικές θύρες διοδίων (e-pass) θα είναι αποδεκτές σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών λωρίδων στα διόδια του εθνικού δικτύου της Ελλάδας ήταν ένα ζητούμενο που εύλογα θα κάνει τη ζωή των οδηγών πολύ πιο εύκολη, καθώς ο ίδιος πομποδέκτης που ενδεχομένως να διαθέτει ο καθένας θα είναι πλέον λειτουργικός σε όλα τα διόδια που ανήκουν στους βασικούς; αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Σε αυτούς ως τώρα περιλαμβάνονται:

- Αττική Οδός
- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
- Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
- Μορέας
- Ολυμπία Οδός

Όπως είναι προφανές και από τον χάρτη της κεντρικής εικόνας, η διαλειτουργικότητα ακόμη δεν έχει συμπεριλάβει όλο το εθνικό δίκτυο, καθώς απουσιάζουν σημαντικά κομμάτια, όπως η Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (ως τις Ράχες) και η Εγνατία Οδός, καθώς και νέοι δρόμοι που είναι υπό κατασκευή, όπως η Ιόνια Οδός και ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του συστήματος GRITS (Greek Interoperable Tolling Systems / Ελληνικά Διαλειτουργικά Συστήματα Διοδίων) ούτως ή άλλως αναφέρει το ενδεχόμενο σύντομα να επεκταθεί και σε άλλους αυτοκινητοδρόμους, καθώς το ζητούμενο είναι η κάθε συσκευή e-pass να είναι συμβατή με όλο το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.

Για τη λειτουργία της Διαλειτουργικότητας θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon