.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:32

BMW #NEXTGen - Το μέλλον της μετακίνησης και στη μοτοσυκλέτα

Το BMW Group πρωτοπορεί και οδηγεί τις εξελίξεις. Πριν από ένα χρόνο, επινόησε και υλοποίησε μία νέα πλατφόρμα επικοινωνίας με την ονομασία #NEXTGen, η οποία αποτελεί τον καθρέπτη εξέλιξης της εταιρείας. Στη φετινή έκδοση του #NEXTGen, το BMW Group κάνει ένα άλμα προόδου.

Το #NEXTGen 2020 δίνει μία μοναδική εικόνα από το μέλλον της μετακίνησης και εισέρχεται βαθιά στα ‘άδυτα’ του Βαυαρού κατασκευαστή οχημάτων. Τη ‘ραχοκοκαλιά’ αποτελεί μία σειρά έξι ενοτήτων “Chasing iNEXT” όπου καταγράφεται η εξέλιξη του BMW iNEXT εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του.

Η σειρά ενημερωτικών/ψυχαγωγικών βίντεο θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο, σε αρκετές γλώσσες από τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) στις 10 Νοεμβρίου, στον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Φέτος, η πλήρως ψηφιακή πλατφόρμα #NEXTGen προβάλλει βίντεο με θέμα τη δράση του κέντρου έρευνας & εξέλιξης (R&D) του BMW Group, καθώς και κάποιες από τις μεγαλεπήβολες συνεργασίες της εταιρείας. Άλλα θέματα της ατζέντας εκτός από την σχεδιαστική παγκόσμια πρεμιέρα του BMW iNEXT είναι πρεμιέρες από τις MINI και BMW Motorrad.

Η πλατφόρμα #NEXTGen 2020 χωρίζεται σε διάφορες διαδικτυακές ενότητες. Όλα ξεκινούν με τη σειρά “Chasing iNEXT” που δημιουργήθηκε με βάση τη φιλοσοφία υπηρεσιών streaming.

Τα έξι διασκεδαστικά επεισόδια που υπογράφει η εταιρεία btf (bildundtonfabrik) με έδρα την Κολωνία είναι ενημερωτικά, εύθυμα, ψυχαγωγικά, σαρκαστικά και – πολλές φορές - απροσδόκητα. Το κινηματογραφικό συνεργείο διερεύνησε προσεκτικά όλα τα τμήματα του BMW Group αναζητώντας το BMW iNEXT, του οποίου η τελική σχεδίαση θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου και 15:00 (ώρα Ελλάδος), στον σύνδεσμο https://www.bmw.com/NEXTGen.

Η σειρά παρουσιάζει το BMW Group, τους εργαζόμενους και την τεχνολογία που υποστηρίζει το νέο μοντέλο - ναυαρχίδα της εταιρείας από μία ολοκαίνουργια οπτική γωνία. Περιλαμβάνονται ασυνήθιστες εικόνες από τα ‘άδυτα’ του BMW Group και συναντήσεις με προσωπικότητες διεθνούς κύρους, που θα ξαφνιάσουν τους θεατές. Το soundtrack της σειράς, για παράδειγμα, υπογράφει ο συνθέτης μουσικών θεμάτων για κινηματογραφικές ταινίες και κάτοχος Όσκαρ, Hans Zimmer.

Η 2η διαδικτυακή ενότητα προχωρά ακόμα περισσότερο, παρουσιάζοντας πιο λεπτομερές περιεχόμενο. Τα πολύ αναλυτικά βίντεο με μία ευρέως φάσματος και υψηλού ενδιαφέροντας θεματολογία, όπως Σχεδίαση, Εικονική Συνεργασία, Συνδεσιμότητα, Ηλεκτρικά Συστήματα Κίνησης, Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και Προσομοίωση Οδήγησης προσφέρουν στον θεατή στοιχεία, αριθμούς και λεπτομέρειες, καθώς και μία γεύση από τα παρασκήνια του BMW Group. Με ποιο τρόπο οι Βαυαροί εξελίσσουν το αυτοκίνητο του μέλλοντος στο διεθνές δίκτυό τους; ποια είναι η κινητήρια δύναμή τους; ποιες είναι οι τεχνολογίες της επόμενης δεκαετίας;

Εκτός από την αποκάλυψη του BMW iNEXT στις 11 Νοεμβρίου, στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), υπάρχουν και άλλες παγκόσμιες πρεμιέρες τόσο από την BMW Motorrad στις 11 Νοεμβρίου, 11:00 (ώρα Ελλάδος) όσο και από την MINI στις 17 Νοεμβρίου, 15:00 (ώρα Ελλάδος).

Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα #NEXTGen 2020 προβάλλει τις επιτυχημένες συνεργασίες του BMW Group σε διάφορους τομείς: συμμαχίες με την Kith, τη δημοφιλή νεοϋορκέζικη ετικέτα streetwear και με μερικές από τις καλύτερες ομάδες esports και τους πιο επιτυχημένους SIM racers αλλά και η εμπλοκή της εταιρείας στην εξέλιξη του Electrified Wingsuit της BMW i, που χρησιμοποίησε ο Αυστριακός Peter Salzmann για να ολοκληρώσει την πρώτη πτήση στον κόσμο από άνθρωπο που φορούσε στολή με ηλεκτρικά φτερά (wingsuit), είναι μερικά από τα παραδείγματα.

Οι διατομεακές διαδραστικές φόρμες είναι ένα ακόμα σημείο ενδιαφέροντος. Με θέμα συζήτησης τους παράγοντες αλλαγής (Drivers of Change) αναδεικνύεται, μεταξύ άλλων, πώς η ηγεσία οδηγεί τη μεταμόρφωση και την αλλαγή. Τέλος, στον διαγωνισμό #NEXTGen Moving Tomorrow Pitch στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων σε όλο τον κόσμο, οι τρεις φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα οράματά τους για βιώσιμη και εξατομικευμένη πολυτελή μετακίνηση, το έτος 2040.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon