.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 15:29

R.I.P. Zef Eisenberg – Σκοτώθηκε ο κάτοχος πολλών παγκοσμίων ρεκόρ ταχύτητας

Ο Άγγλος εκατομμυριούχος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια δοκιμών για να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο 47χρονος Zef Eisenberg αγαπούσε την ταχύτητα, αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Στο βιογραφικό του συναντάμε έναν σκασμό από παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας, μεταξύ αυτών ίσως το γνωστότερο που κατάφερε το 2016 με την περίφημη πυραυλοκίνητη μοτοσυκλέτα του.

Ο Eisenberg έφτιαξε την εταιρεία διατροφικών προϊόντων Maximuscle και εισέπραξε καλά από την επιτυχία της το 2011 όταν την εξαγόρασε η GlaxiSmithKline προς 162 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Με αυτά τα χρήματα έστησε στη συνέχεια την αγωνιστική του ομάδα MadMax Race Team, αγόρασε από τις ΗΠΑ τον εξοπλισμό της Υ2Κ, της περίφημης μοτοσυκλέτας που κινείται με μια τουρμπίνα ελικοπτέρου Rolls-Royce, και άρχισε να την εξελίσσει με σκοπό να γράψει ιστορία.

Το κατάφερε το 2016, όταν οδήγησε ο ίδιος τη μοτοσυκλέτα σε ταχύτητα 371 km/h για να γράψει και επίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα που κινείται από τουρμπίνα.

Αυτό βέβαια δεν ήταν το μόνο του κατόρθωμα, αφού στο παλμαρέ του συναντάμε τρία παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ένα ακόμη ρεκόρ με Quad (τετράτροχο), καθώς και το πιο πρόσφατο ρεκόρ που έθεσε στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 με την Porsche της ομάδας του – 385.6 km/h!

O Eisenberg παραλίγο να χάσει τη ζωή του το 2016 στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Elvington στην Αγγλία, όταν έπεσε με πάνω από 370 km/h με τη μοτοσυκλέτα της MadMax με αποτέλεσμα να σπάσει αμέτρητα κόκκαλα και να περάσει πολύ καιρό στο νοσοκομείο. Παρότι αρχικά υπήρχαν φόβοι για το κατά πόσον θα ξαναπερπατούσε, ο Eisenberg λίγους μήνες αργότερα επέστρεφε στο Elvington για νέες προσπάθειες για ρεκόρ.

Κατά σατανική σύμπτωση (;), είναι στο ίδιο σημείο, στο Elvington, όπου χτες Πέμπτη 1/10 ο Eisenberg σκοτώθηκε μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών για την επόμενη απόπειρά του στο ρεκόρ.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό με τι όχημα συνέβη το ατύχημα και υπό ποιες συνθήκες, εικάζεται πως αυτό συνέβη με τη MadMax Porsche, καθώς τις προηγούμενες μέρες πόσταρε διαρκώς φωτογραφίες με το αυτοκίνητο προλογίζοντας τις εν λόγω δοκιμές.

Ο Eisenberg είχε στα πλάνα του και την παρουσίαση μιας V8 μοτοσυκλέτας που εξέλισσε ο ίδιος με την ομάδα του, για την οποία δήλωνε πως αποδίδει 480 ίππους με ατμοσφαιρικό κινητήρα, δίχως τούρμπο, κομπρέσορες ή άλλο σχετικό σύστημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 15:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon