.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 10:37

Το ετήσιο rally του Sturgis διέσπειρε τον Κορωνοϊό – Φόβους για πολύ μεγάλη εξάπλωση εκφράζουν οι ειδικοί

Το να πραγματοποιήσεις μια μεγάλη μοτοσυκλετιστική συγκέντρωση, στην οποία μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών, εν μέσω πανδημίας, ακούγεται τουλάχιστον ηλίθιο.

Παρ΄όλα αυτά το Sturgis Motorcycle Rally 2020 έγινε, και τώρα, έχουν αρχίσει να σκάνε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να προβλέπουν τρομακτική εξάπλωση και διασπορά.

Στην συγκέντρωση, που παραδοσιακά διεξάγεται την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, οι αρχές μέτρησαν προσέλευση 462.000 οχημάτων. Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι στα οχήματα αυτά υπήρχε μόνο ένας αναβάτης / οδηγός (δεν ισχύει φυσικά) και με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, όπου το 1% του πληθυσμού έχει επιμολυνθεί με το κορωνοϊό, τότε μιλάμε για 4.600 φορείς που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και αμέριμνοι ανάμεσα στους επισκέπτες.

Βάλτε τώρα στην εξίσωση ότι πρόκειται για συγκέντρωση bikerάδων με όλο το στερεότυπο που τους ακολουθεί. Όσο και αν υπήρχαν συστάσεις για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, είτε τις γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια εξ αρχής, είτε η άφθονη μπύρα, το bourbon και οι αιθέριες και… μινιμαλιστικά ενδεδυμένες υπάρξεις, πήγαν την υπευθυνότητα περίπατο.

Ήδη το “κοντέρ” καταγράφει 100+ κρoύσματα που σχετίζονται με το Sturgis Rally αλλά όπως λένε οι ειδικοί, αυτό είναι η αρχή και αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδας ο αριθμός αυτός να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο. Φανταστείτε ότι στις 21 Αυγούστου ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν εννιά και στις 28 Αυγούστου, ανέβηκε στα 100+!    

Το έργο των υγειονομικών αρχών, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αφού “ιχνηλάτηση” των κρουσμάτων σε μια συγκέντρωση όπου όλοι γυρνούσαν πέρα δώθε και μερικές φορές δεν θυμόντουσαν που έχουν πάει (από το hang-over), πρακτικά δεν μπορεί να γίνει.

Ενδεικτικά πάντως, αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου bar στην πόλη Sturgis, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ το ίδιο συνέβη και με έναν Tattoo artist που εργαζόταν σε ένα μεγάλο και γνωστό studio.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 13:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon